Diyarbakır’da Peygamber Sevdasına Rahmet Yağdı

Diyarbakır’da Peygamber Sevdasına Rahmet Yağdı

Diyarbakır’ın Peygamber Aşkı’na, yağmur damlalarınca Melekler şahitlik etti. SEN DE ŞAHİD OL YA RABB!

Peygamber Sevdalıları Platformu Peygamber Efendimizin kutlu veladeti vesilesiyle devasa etkinlikler organize etmeye devam ediyor. Bu hafta da birçok il, ilçe ve köyde düzenlenen etkinliklerle bir araya gelen on binlerce Peygamber sevdalısı en yoğun katılımı sağanak yağışa rağmen Diyarbakır’da sağladı. Diyarbakır’da yüz binlerin katılımıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğinde Molla Beşir Şimşek ile Mehmet Göktaş Hoca önemli mesajlar verdiler.

Haber Merkezi

Müslümanlar, iki cihan serveri Hz. Muhammed’e olan özlemleriyle meydanlara akın etmeye devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu organizatörlüğünde tüm Türkiye’de düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine icabet eden on binlerce Müslüman, bu hafta en geniş katılımı sağanak yağmura rağmen Diyarbakır Newroz parkında gerçekleştirdi.

İki saat süren etkinlik boyunca ne yağmur dindi, ne de meydandaki Müslümanların Peygamber aşkı…
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerde de Peygamber sevdalısı halkımız yoğun ilgi gösterdi.

Meydanları ve salonları dolduran on binler hep birden Peygamber(SAV) Efendimize salâvatlar getiriyor, Tekbir-i Ekberlerle Allah Azze ve Celle’yi nida ediyorlar. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla mest olan on binler, Mevlid-i Şeriflerin seslendirilmesiyle duygu dolu anlar yaşıyorlar.

Bayram havasında gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliklerinde Özlem Ajans sanatçıları bütün hünerlerini göstererek Peygamber Efendimiz(SAV) üzerine bestelenmiş birbirinden güzel eserleri seslendiriyorlar. Seslendirilen eserlerle coşkuya kapılan kalabalıklar zaman zaman halaylar çekerken, tiyatro gruplarının Peygamber(SAV) Efendimizin hayatından kesitleri sergilemesiyle mübarek bir hayatın tanığı oluyorlar. Bu yıl hediyelerin en güzeli olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim de, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kur’an ve Peygamber aşığı halkımıza hediye ediliyor. Platformun bu anlamlı hediyesi kutlu mevsim boyunca da devam edeceği belirtiliyor.

İslam alimleri kanaat önderleri ve İslami yazarların Allah’ın Habibi’ni(SAV) anlattığı etkinlikler tüm insanlık alemi ve bilhassa tüm İslam alemi için edilen dualarla sona eriyor.

DİYARBAKIR’DA NE YAĞMUR DİNDİ NE DE PEYGAMBER AŞKI

Bu hafta haberin de başında değindiğimiz en büyük ve anlamlı etkinlik Diyarbakır’da gerçekleşti. Bağlar semti Newroz Parkı meydanında geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen etkinlik sabahın ilk saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Etkinliğin başladığı saat 13.00’da tıklım tıklım dolan alanda adım atacak yer kalmadı. Salavat-ı Şerifeler ve tekbirlerle alana akın eden Müslümanlar etkinliğin bittiği vakte kadar alandan ayrılmadılar. Öte yandan Diyarbakır esnafı da Peygambere olan aşkını bir kez daha ispatladı. Diyarbakır’da birçok esnaf, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ürünlerde indirime gitti. Diyarbakır esnafı bölgedeki pek çok ilde olduğu gibi yüzde 50’ye varan indirimlerle Peygamber aşkında biz de varız dedi.

İşte Peygamber aşkıyla tarihe adını bir kez daha yazan Diyarbakır ve Diyarbakır’daki etkinliğin tüm detayları:

DİYARBAKIR, MUHAMMEDÎ BİR ŞEHİR OLDUĞUNU İSPATLADI

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Kutlu Doğum’u münasebetiyle Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanı’nda saat 13.00’te “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” temasıyla devasa bir etkinlik düzenlendi. Yüz binlerce kişinin katıldığı etkinlikte yapılan konuşmalarda Diyarbakır halkının Peygamberine olan sevgisine vurgu yapıldı.

Alanı dolduran yüz binlerin, etkinliği daha rahat izleyebilmesi için organizasyon ekipleri tarafından alana dev LD ekranlar asıldı.

Peygamber âşıkları için Özlem Ajans sanatçılarının tam kadro katıldığı etkinlikte seslendirdikleri birbirinden güzel ilahi ve ezgileriyle canlı performans sergiledi.

Kutlu Doğum programında Mısır Müslümanları unutulmadı. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak yazılan pankartlarda,“Amed Peygamber Sevdalılarından Mısır’da idam cezası verilen 529 Müslüman kardeşimize selam olsun”, “Peygamber Sevdalıları Müslüman Halkın Onurudur, Peygamber Sevdası Ortadoğu’daki Bütün Diktatörleri Alaşağı Edecektir” yazıları dikkat çekti.

MISIR’A SELAM DİRENİŞE DEVAM!

İran ve Irak Kürdistan’ı ile Ürdün, Filistin, Mısır, Ogedan ve Avrupa ülkelerinin de aralarında bulunduğu onlarca ülkeden kanaat önderleri, STK temsilcileri ve önemli şahsiyetler etkinlikteki yerini aldı.

Misafirler için ayrılan bölümden programı izleyen yabancı misafirler, platforma çıkıp halkı selamladı. Özellikle Mısır’dan gelen İslam El Gamri’nin selamlaması sırasında yüz binler hep bir ağızdan tekbir getirerek dakikalarca sevgi gösterisinde bulundu. Sağanak yağmura rağmen uzun süre attıkları sloganlarla darbecileri lanetleyen yüz binler RABİ4 işaretleriyle Mısır’daki Müslümanlara destek verdi.

Program Molla Abdulbari Çelik Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Programın açılış konuşmasının gazetemizin yazarlarından Mehmet Yavuz yaparken, bölgenin önemli kanat önderlerinden Molla Beşir Şimşek, ile gazetemizin genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş birer konuşma yaptılar.

İNSANLIK HZ. MUHAMMED’İN MESAJINA MUHTAÇ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapmak üzere platforma çıkan Mehmet Yavuz, Hz. Muhammed’in(SAV) yürüyen Kur’an olduğunun altını çizerek, tekbirler ve salâvatlar eşliğinde yüz binlere hitaben, “İnsanlığın Hz. Muhammed’in o mesajına, Onun yaşamına ihtiyacı vardır. Sadece Müslümanların değil, insanlığın ihtiyacı vardır. Suriye’deki insanların Ona ihtiyacı vardır. Mısır’ın ihtiyacı vardır. Zindanlardaki kardeşlerimizin ihtiyacı vardır. Myanmar’ın Hz. Muhammed’e (SAV) ihtiyacı vardır. Arakan’ın ihtiyacı vardır. İnsanların Hz. Muhammed’e (SAV) ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

HİÇ KİMSE BU SEVGİNİN ÖNÜNDE DURAMAZ

Konuşmasına besmele ve salâvat getirerek başlayan Molla Beşir Şimşek, “Hz. Muhammed’in(SAV) sevgisi hariç, hiçbir sevgi sizi buraya toplayamazdı. Peygamberimize sevgimiz imanımızdan geliyor. Rabbimizin emrinden geliyor. Fakat bu sevginin şekli nasıl olmalıdır? Kime göre seveceğiz? Elbette Peygamber(SAV) sevgisinin şeklini onun arkadaşlarından öğreneceğiz. Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Ali, Hz. Osman, Hz. Sümeyye(r.a.) gibi Onu seveceğiz. Abdulkadir Molla gibi Onu seveceğiz. Sisi’ye karşı duranların sevgisi gibi Onu seveceğiz. Kerbela’daki Hz. Hüseyin gibi seveceğiz. Dört duvar arasındaki Yusuflar gibi Peygamberimizi(SAV) seveceğiz. Kürdistan şehitleri gibi Onu seveceğiz” dedi.

SÜNNET UNUTULDUĞUNDAN DOLAYI TÜM ÂLEM AĞLIYOR

Bugün Peygamberimizin sünnetinin ümmet tarafından unutulmasından dolayı ağladıklarını söyleyen Şimşek, “Âlem ağılıyor, yeryüzü kan akıyor, annelerin gözyaşları akıyor. Her tarafta Müslümanların kanı akıyor.

Resulullah’ın (SAV) sünneti unutulduğu için tüm âlem ağlıyor. Bu asırda Hz. Ebubekir(r.a.) gibi bizler Resulullah’ın (SAV) sünnetine sahip çıkmalıyız. Bugün âlem ağlıyor, Mısır ağlıyor, Suriye ağlıyor, Arakan, Kürdistan her tarafta müminler ağlıyor. Gözyaşlarının durması, zulmün bitmesi, âlemin ağlamaması için bizler Peygamberimiz üzerine ağlamalıyız” diye konuştu.

PEYGAMBER SEVDALISI OLUN KURTULUŞA ERİN

Hz. Ömer’in(r.a) ve Hz. Ebubekir’in(r.a) hayatından örnekler vererek Peygamberimizin sevgisinin sahabeler nezdindeki önemine değinen Şimşek Hoca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ey peygamber âşıkları! Eğer Hz. Ömer(r.a) örneğindeki gibi Resulullah’ı (SAV) canımızdan çok sevmezsek o sevgi eksik kalır. Hz. Muhammed’in (SAV) davasına kurban olmadan sevgi olmaz, vallahi bizler her şeyimizi ona feda etmeden Resulullah sevgisi olmaz. Hz. Ömer’in olmadı, bizim de olmaz. Ey Muhammed Mustafa’ya iman edenler, ona şehadet edenler.

Ey gençlerimiz, kardeşlerimiz Dicle Üniversitesi’nde Peygamber mevlidine engel olanlar; sizler onu engelleyemezsiniz. Sizler iman etmemiş misiniz? Sizlerin ismi Mahmut, Abdullah değil mi? Bu yoldan vazgeçin. Bu mevlidi kutlayanlar kardeşlerinizdir. Peygamber sevdalılarıdır.

Onlara kardeş olunuz, destek olunuz. Sizler de Peygamber sevdalıları olun ve kurtuluşa erin. Kimse bu âlemde bu sevginin önünde duramaz. Bu hatadan vazgeçin. Gelin kardeş olunuz, Muhammedi sevgiyle. Ebucehil, Peygamber aşkının önünde duramadı. Onlar zarar gördü.”

EY BU MEYDANIN SÜMEYYELERİ!

Etkinliğe katılan hanımlara da seslenen Şimşek Hoca; “Ey bu meydanın Sümeyyeleri… Sizlerde gidin Peygamberin hayatını öğrenin, çocuklarınıza anlatın. Aşk nedir, Peygamber aşkı nedir anlatın. Allah bizi kıyamete kadar Peygamber aşkından mahrum etmesin” diyerek konuşmasına son verdi.

DİYARBAKIR’I HZ. MUHAMMED’İN ŞEHRİ YAPACAĞIZ

Etkinliğin son konuşmacısı olarak platforma çıkan Mehmet Göktaş Hoca, sağanak yağmurun altında coşkuyla bekleyen yüz binlerce Peygamber aşığına Diyarbakır’ı kastederek, “Bu şehri, İslam âleminin kalbinin attığı meydanı, ümmetin imdadına yetişen, Hz Muhammed’in (SAV) şehri yapacağız. Dünyanın neresinde mazlumlar varsa oranın sesini haykıran merkez yapacağız. Bu kalabalık tesadüfen burada değildir. Bu meydana zindanlarda bunun bedelini ödeyerek geldiler” diye seslendi.

DİYARBAKIR’IN SICAK NEFESİNİ ENSENİZDE HİSSEDECEKSİNİZ

Bugün dünyanın en acil meselesinin Mısır olduğunu ifade eden Göktaş Hoca, “Ey eşkıya rejim. Ey katiller çetesi, ey Müslümanların özgür iradesine ipotek koyan eşkıya Sisi ve çetesi. Ey Kabe’nin idaresine el koyan, buna karşı çıkanları katliama tabi tutan eşkıya çetesi. Camileri bombalayan ve yüzlerce kardeşimizi katleden katiller çetesi. Size sesleniyorum: Allah’ın izniyle dünyayı başınıza zindan edeceğiz. Allahın izniyle yaptıklarınızın hesabını verecek, bu Müslümanlar bunu unutmayacak Allahın izniyle. Diyarbakır’ın sıcak nefesini ensende hissedeceksin ey katiller çetesi” diye konuştu.

ARTIK KEMALİZM DE SOSYALİZM DE KAYBETMİŞTİR
Göktaş Hoca sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Türkiye’nin her yerinde ve birçok yerde binlerce, on binlerce etkinlik yapılıyor ve Peygamber’e(SAV) selam gönderiliyor. Onun elinden, eteğinden tutan ne kadar Müslüman, ne kadar insan tutunmuşsa bundan dolayı seviniriz. Adı Peygamber Sevdalıları.

Ama Peygamber(SAV) bizim ipoteğimizde değil. Herkes Ona yönelebilir. Allah’ın izniyle dün bu meydanda başka kardeşlerimiz de Hz. Peygamber’e(SAV), Onun ümmetiyiz diye seslendiler.

Bugün Onun elinden eteğinden tutan insanlar ne kadar çoksa o kadar kurtulan çok olur. Diyoruz ki Kemalizm de, Sosyalizm de kaybetmiştir. Onun için bugün gelmişler Peygamberin davasına sarılmışlar.

Yalnız hepimiz dikkat edelim. Kendi heva ve hevesimizi, basit arzularımızı doğru göstermek için Peygamberi model olarak kullanmayalım. Onun için dikkat edin. Allah-u Teala geçmişte insanları uyarmıştır. Kardeşlerim; biz öyle bir peygambere iman ediyoruz ki.

Kendisine teslim olunması gereken bir peygamber. Ama birileri peygamberi teslim almaya çalışıyor. Böyle bir peygamber, peygamber olmaktan çıkar. Bu meydan Peygamberî bir meydandır. Bu meydan teslimiyetini defalarca ispat etmiştir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler