Diyarbakır'da Picasso'ya ait tarihi tablo ele geçirildi

Diyarbakır'da Picasso'ya ait tarihi tablo ele geçirildi

Diyarbakır'da tarihi eser satıcılarına yönelik yapılan operasyonda dünyaca ünlü Ressam, Pablo Picasso'ya ait tarihi tablo ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde tarihi eser satıcılarına yönelik yapılan operasyonda dünyaca ünlü Ressam, Pablo Picasso'ya ait tarihi tablo ele geçirilirken, tabloyu satmaya çalıştıkları belirtilen 3 şüpheli yakalandı.

Konuyla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada, Picasso'ya ait olduğu değerlendirilen tarihi tabloyu satmak üzere olan şahısların suçüstü yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, "Yenişehir ilçesinde ikamet eden 3 şüpheli şahsın tarihi bir tabloyu satmak için alıcı aradığı bilgisine ulaşılmıştır. 7 Mart 2019 Perşembe günü Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde icra edilen operasyonda; bahse konu şüpheli şahıslar, tarihi tabloyu satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmıştır. Şahısların üzerlerinde ve iş yerlerinde yapılan adli aramada; papirüs kâğıdının üzerine resmedilmiş çıplak kadın ve erkek figürleri bulunan, tablonun arkasında İngilizce olarak 'Çıplak katil, bu şaheser Picasso eseri olup bizim tarafımızdan gösterime sunulmuştur' yazısı ve Irak Ulusal Müzesinin mührü bulunan, ön kısmında Picasso'ya ait olduğu değerlendirilen imzanın bulunduğu 78x51 ebatında bir adet tablo ele geçirilmiştir." denildi. 

Açıklamanın devamında, tablonun muhafaza altına alındığı ve olayla iltisaklı 5 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.