Diyarbakır’da piyasa değeri bir milyon TL olan uyuşturucu madde ele geçirildi

Diyarbakır’da piyasa değeri bir milyon TL olan uyuşturucu madde ele geçirildi

Diyarbakır’da PKK’ye yönelik operasyonlarda piyasa değeri bir milyon 293 bin TL olan uyuşturucu madde ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Hani, Lice ve Kocaköy ilçelerinin kırsal kesiminde PKK’ye yönelik operasyonlarda piyasa değeri bir milyon 293 bin TL olan uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, operasyon kapsamında, “BTÖ mensuplarınca kullanılan 2 adet sığınak ve bir adet doğal mağara tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiştir. Lice ilçesi Birlik, Şenlik köyleri ile Hani ilçesi Yukarıturalı, Gömeç, Serenköy ve Kırım köyleri mülki sınırları içerisinde 2 adet sığınak içerisine gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette jelikan bidonlar içerisinde tespit edilen, bir adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet 7,62 milimetrelik ZBROJOVKA marka Piyade Tüfeği, 29 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 41 adet 7,62x54 milimetrelik piyade tüfeği fişeği, 11 adet EYP ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiş, silah ve mühimmat muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Yol Kontrol Faaliyetleri (YKN) ile adli aramalar neticesinde, 2 bin 116  şahıs ve 985 aracın JABS sorgulaması yapılmış, operasyon bölgesindeki 40 konut ve eklentisinde adli arama gerçekleştirilmiş, biri 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan olmak üzere toplam 12 şüpheli yakalanmayı müteakip, haklarında gerekli adli işlemler gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Son olarak açıklamada, “Lice ve Hani İlçeleri kırsal alanında icra edilen adli ve temas arama faaliyetleri neticesinde, piyasa değeri bir milyon 293 bin olan 112,5 kilogram kubar ve 11,2 kg toz olmak üzere toplam 123,7 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, uyuşturucu maddeleri muhafaza altına alınmıştır.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA) 






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler