Diyarbakır'da PKK operasyonunda 3 sığınak imha edildi

Diyarbakır'da PKK operasyonunda 3 sığınak imha edildi

Diyarbakır'da PKK'ye yönelik operasyonda tespit edilen 3 sığınak, imha edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kulp ilçesinin mülki sınırları içerisinde dün PKK'ye yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonun aynı gün içerisinde tamamlandığının kaydedildiği açıklamada, tespit edilen 3 sığınağın imha edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Söz konusu operasyonel faaliyet esnasında; kış üslenmesi maksadıyla BTÖ mensuplarınca kullanılan bir adet birbiri ile bağlantılı 6 oda, bir banyo ve bir tuvaleti bulunan 200 metrekare büyüklüğünde sığınak, bir adet 3 oda ve bir mutfağı bulunan 132 metrekare büyüklüğünde sığınak ile bir adet 3 odası bulunan 60 metrekare büyüklüğünde sığınak olmak üzere toplam 3 adet dolu sığınak tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiştir." denildi.

Sığınaklar içerisinde yapılan aramalarda yaşam malzemeleri ile örgütsel doküman ele geçirildiğinin ifade edildiği açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla delil niteliğine haiz olan malzemelerin muhafaza altına alındığı, diğerlerinin de yerinde imha edildiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler