Diyarbakır'da PKK operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır'da PKK operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde PKK'ye yönelik operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde 13 Ocak 2019 Pazar günü başlatılan operasyonun, 14 Ocak'ta başarıyla tamamlandığı belirtildi.

Operasyon kapsamında tespit edilen bir adet sığınağın, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiğinin bildirildiği açıklamada, bu sığınak ve jelikan bidon içerisinde çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında icra edilen temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde; 44 kilogram kubar, 187 kilogram toz olmak üzere toplam 231 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince esrar maddeleri muhafaza altına alınmıştır. Yol kontrol faaliyetleri neticesinde, geçici olarak teşkil edilen 4 adet yol kontrol ve arama noktalarında (YKN) görevli personel tarafından 124 şahıs ve 15 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, 3 şahıs hakkında 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest bırakılmıştır." denildi.

Lice, Hazro ve Kocaköy'e yönelik operasyonda 6 şüphelinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Operasyon bölgesi içerisindeki 11 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca icra edilen adli arama faaliyetlerinde; 3 Eylül 2018 tarihinde Hazro ilçesi Çitlibahçe köyünde İçişleri Bakanlığınca 'yeşil renk kodu' ile aranan sözde Amed Eyalet Halkla ilişkiler ve Maliye Sorumlusu Hakkı Şiyar (Kod adlı) Deniz Yüksel'in aralarında bulunduğu 2 BTÖ mensubunun ölü olarak etkisiz hale getirilmesi terör olayında, temas esnasında güvenlik güçlerine değişik noktalardan ve evlerden ateş açan şüphelilerden olay tarihinde alınan atış artığı svabı pozitif çıkan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan şüpheli M.T. isimli şahıs, 'kasten öldürme' suçundan aranma kaydı bulunan Y.T. ve H.T. isimli şahıslar, ikamet ettikleri evde terörist kıyafetli fotoğrafları bulundurarak 'terör örgütü propagandası yapmak' suçunu işleyen F.T ve R.T. isimli şahıslar ile arama esnasında elinde bulunan uyuşturucu madde dolu poşeti atarak kaçmaya çalışan M.Ö. isimli şahıs olmak üzere toplam 6 şahıs yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince gözaltına alınmıştır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler