Diyarbakır'da PKK operasyonunda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır'da PKK operasyonunda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır'ın 4 ilçesinde PKK'ye yönelik operasyonda mühimmat ele geçirilirken, yakalanan bir şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice, Hazro, Silvan ve Kulp ilçelerinde PKK'ye yönelik 19 Eylül 2018 Çarşamba günü başlanan operasyonun, bugün saat 02.00 itibariyle tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu operasyonel faaliyet esnasında; bir adet mayın/EYP düzeneği, 32 adet pil, 150 metre elektrik kablosu, bir adet şarjör kütüklüğü, bir adet 100'lük bixi makineli tüfek mühimmat mayonu, 2 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü, bir çift mekap ayakkabı ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiş, delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler cumhuriyet başsavcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiştir. Operasyon bölgesi içerisindeki meskûn mahallerde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca 7 konut ve eklentisinde adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, 38 şahıs ve 17 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, bir şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.