Diyarbakır'da PKK'ye ait sığınak, barınak ve patlayıcılar imha edildi

Diyarbakır'da PKK'ye ait sığınak, barınak ve patlayıcılar imha edildi

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda, PKK'ye ait 18 sığınak, barınak ve patlayıcı imha edilirken, 500 kilograma yakın esrar ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri sınırında düzenlenen operasyonda, PKK'ye ait 18 sığınak, barınak ve patlayıcı imha edilirken, çok sayıda yaşam malzemesinin yanı sıra 487 kilogram esrar ele geçirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "BTÖ mensuplarınca kullanılan 15 adet sığınak ve 2 adet barınak tespit edilip, kullanılamaz hale getirilmiştir. Hani - Aşağıturalı Karayolu kenarına gömülmüş vaziyette,  20 kilogram patlayıcı madde ile birbiri ile irtibatlı 2 adet 10 kg’lık plastik bidon içerisine hazırlanmış bir adet mayın/EYP imha edilmiştir. Bahse konu sığınak, barınak ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde; 2 adet 4’lü pil bloğu, 2 adet 8’li pil bloğu, 200 adet küçük pil, 11 adet dolu büyük tüp, 8 adet dolu küçük tüp, bir adet küçük tüp başlığı, 40 adet silah bakım yağı, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "536 kök kenevir bitkisi ile 235 kilogram kubar ile 252 kilogram toz olmak üzere toplam 487 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Yol kontrol ve adli arama faaliyetleri kapsamında; bin 561 şahıs ve 359 aracın sorgulamaları yapılmış, operasyon bölgesi içerisindeki 76 konut ve eklentisinde arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, biri  'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Silahlı Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından aranmakta olan 14 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler