Diyarbakır'da Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim ve dini kitaplara büyük ilgi foto

Diyarbakır'da Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim ve dini kitaplara büyük ilgi foto

Ramazan ayının gelmesi ve başlayan Yaz Kur’an kurslarından dolayı Kur’an’ı Kerim ve dini içerikli kitapların satışlarında ciddi manada bir artışın yaşandığını kaydeden kitap satıcıları, bu durumdan memnun olduklarını ifade ettiler.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Kur’an-ı Kerim ve dini kitapların satışında önemli oranda bir artış yaşandığını kaydeden kitap satıcıları, Kur’an-ı Kerim ve kitaplara olan ilginin  memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kitabevi işleten Ömer Söyler, Ramazan ayının Kur’an ayı olması hasebiyle Kur’an-ı Kerim’lere rağbetin çok olduğunu söyledi.

Ramazan ayında Peygamberler tarihi ile siyer kitaplarının da satışının arttığını ifade eden Söyler, daha önce işlerinin durgun olduğunu şimdilerde ise bu hareketliliğin memnun edici bulduklarını dile getirdi.

Söyler, “11 ayın sultanı Ramazan ayındayız. Bu ay Kur’an ayı olduğu için Kur’an-ı Kerim’e bir yönelme vardır. Bu yönelme biz kitapevi işletmelerini iyi yönde etkilemektedir. Önceden daha az Kur’an-ı Kerim satarken şimdi ise günde onlarca Kur’an-ı Kerim satıyoruz. Kur’an-ı Kerimlerin yanı sıra İslami kitaplara da bir yönelme vardır. Özellikle Peygamberler tarihi ile siyer kitaplarına yoğun ilgi vardır. Yaz Kur’an Kurslarının başlamasıyla beraber takke satışlarında da bir atış söz konusu.” dedi.

Kitap satın almak için kitabevine gelen Ahmet Harputlu, Ramazan ayında bol Kur’an-ı Kerim okunması tavsiyesinde bulundu.

Kitap okumanın da çok önemli olduğunu ifade eden Harputlu, özellikle Peygamberler tarihi, Tefsir ve Fıkıh kitapların okunması gerektiğini söyledi.

Rıdvan Kılıç da Kur’an-ı Kerim okunması tavsiyesinde bulundu.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.