Diyarbakır’da "Sağlık Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Diyarbakır’da "Sağlık Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

​Diyarbakır'da düzenlenen 2018 yılı Sağlık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Güzeloğlu, önleyici sağlık hizmetlerinde yoğun bir çalışma dönemi gerçekleştireceklerini söyledi.

Merkez Kayapınar ilçesinde bir otelde düzenlenen 2018 yılı Sağlık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, hasta ilişkilerini, fiziksel yerleşimler, bununla ilgili yapılması gereken ve diğer temel içerikleri kapsayan bütünleşik bir sağlık anlayışını hayata geçireceklerini belirtti.

Toplantıya; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar ve hastane yöneticileri katıldı.

2018’de sağlık kurumlarında yeni bir yaklaşımı hayata geçireceklerini söyleyen Güzeloğlu, “2018’de tüm sağlık kurumlarımızda yepyeni bir yaklaşımı inşa merkezli, hastaların başvurduğu andan itibaren hasta yakınlarını da hedef alan bir hizmet anlayışını hayata geçireceğiz. İl sağlık müdürümüz bütün sağlık kurumları yöneticilerimiz, başhekimlerimiz hastanelerdeki yeni organizasyonda özellikle kalite destek müdürlüklerimiz bu meselede çok özel ve örnek uygulamaları inşallah Diyarbakır’da hayata geçirecekler. Bütün hastanelerimizin performansını hasta ilişkilerini fiziksel yerleşimlerini bununla ilgili yapılması gereken ve diğer temel içerikleri içeren bütünleşik bir sağlık anlayışını Diyarbakır’da takip edeceğiz ve hayata geçireceğiz.” dedi.

Güzeloğlu sağlıktaki amaçlarını ise “İnsanlarımızın mutluluğu ve sağlıklı olmasıdır. Şüphesiz hastalandığı zaman en yüksek ve nitelikli olarak hizmet almasıdır. 2018 hedeflerimiz arasında aynı zamanda hastanelerimiz de çok önemsediğimiz palyatif bakım merkezleri ve yatak sayılarının çoğalması geliyor. 2018 sağlık politikası hedeflerinde evde sağlık hizmetlerimizde de mümkün olan, en fazla hizmeti sunarken sayısal anlamda nitelik noktasında da hizmet sunulan bütün hasta ve ev hizmetlerinde diğer ihtiyaçların bütünleşik bir anlamda sosyal kurumlarla ilişkilendirilmesi ziyaret edilen ve hizmet verilen ortamlardaki varsa diğer taleplerinde diğer kurumlarla paylaşılarak bu eksikliklerin giderilmesi noktasında sağlık müdürlüğü bir başat hizmet sunacak. Hizmet ihtiyacı olan ve bu anlamda hastası olan bütün hizmet merkezlerimizde diyaliz merkezleri, çocuk diyaliz ünitesi dahil olmak üzere hizmet verecek.” İfadeleri ile açıkladı. 

“Önleyici sağlık hizmetlerinde yoğun bir çalışma dönemi gerçekleştireceğiz”

Sezaryen oranlarının Diyarbakır’ın Devlet Hastanelerinde Türkiye ortalamalarının altında olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, bu oranın kentteki özel hastanelerde fazla olduğuna işaret etti.

Sezaryenin zorunlu zamanlarda kullanılması gereken bir tercih olduğunu söyleyen Güzeloğlu, "Özellikle 2018 yılı içerisinde kamu kurumları ve devlet hastanelerimizdeki Türkiye ortalamasının altında olmasına rağmen özel hastanelerindeki çok yüksek sezaryan oranlarına dikkat çekmek istiyorum. Sağlık Bakanlığının politikası doğrultusunda normal doğumun yapılması esastır. Sezaryen zorunlu zamanlarda ve gereken durumlarda kullanılması gereken bir zorunlu tercih olmasına rağmen ne yazık ki ilimiz göstergelerinde 2017'ye baktığımız zaman özel hastanelerde sezaryen oranı yüksek seyretmekte. Bu konuda bilgilendirme, denetim faaliyeti icra etme ve bilinçlendirerek anne adayları üzerinde gebelik okulu hazırlanması, bilgilendirilmesi ve normal doğumla gerçekleştirmesi yolunda 2018'de yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Önleyici sağlık hizmetlerinde özellikle okul sağlık taramaları yapılarak genel diş ve benzeri bütün sağlık hizmetlerinde toplum sağlığı ve kamu sağlığı açısından yoğun bir çalışma dönemi gerçekleştireceğiz. Özellikle halk sağlığı hizmetlerinde içme suyu temel hijyen eğitimi bunun gerçekleştirilmesi temiz okul, gıda maddelerinin denetimi gibi önleyici sağlık hizmetlerinde de 2018’de Diyarbakır’da çalışma dönemi ve hedefi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.