​Diyarbakır’da STK'ların Mewlid etkinliğine desteği sürüyor

​Diyarbakır’da STK'ların Mewlid etkinliğine desteği sürüyor

​Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan Mewlid etkinliğine kentteki STK’ların destek verdikleri sürüyor.

Diyarbakır'da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşlarından Yeni İhya- Der, Sahabe-Der ve İkra Eğitim-Der, 22 Nisan Pazar günü Newroz Miting alanında yapılacak olan “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temalı Mewlid etkinliğine tam destek verdiklerini açıkladılar.

Mewlid etkinliğine destek verdiklerini açıklayan STK’lar, Diyarbakır halkını pazar günü Newroz Parkı'nda düzenlenecek olan etkinliğine davet ettiler.

İkra Eğitim-Der, binasında bir araya gelen STK temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan İkra Eğitim-Der Başkanı Murat Arslan, Allah’ın Resulü gibi yaşamanın öncelikli vazifeleri olduğuna işaret etti.

"Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' Mewlid etkinliğinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz." diyen Arslan sözlerine şöyle devam etti:

"Şüphesiz ki İslam ümmetinin kurtuluş reçetesi sünneti seniyyeyi anlama, anlatma ve yaşamakla hayat bulacaktır. Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiğini belirttiği Hazreti Peygamberi gündemde tutmak, O'nu konuşmak, O'nu düşünmek ve O'nu anlamaya çalışmak hepimizin vazgeçilmez bir görevidir. Şunu bilmeliyiz ki bütün Peygamberler; dünyanın en dürüst, en güvenilir, en adaletli, en sorumlu, en sabırlı, en merhametli ve en cesur insanlarıydı. Allah’ın Resulü de tüm Peygamberlerin seyyidi olması hasebiyle onun gibi yaşamak öncelikli vazifemizdir. Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler olarak Yeni İhya- Der, Sahabe-Der ve İkra Eğitim-Der, olarak özelde tüm üye ve gönüllülerimizi, genelde ise tüm halkımızı bu pazar günü Newroz Parkında yapılacak olan Mewlid etkinliğine davet ediyoruz."

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.