Diyarbakır'da tefecilik yapan bir çete çökertildi

Diyarbakır'da tefecilik yapan bir çete çökertildi

Verdikleri borç paralar ile insanları kendilerine mahkûm eden ve sonrasında yüksek faiz ile tüm mallarına el koyan bir çete yapılan bir ihbar sonucu ortaya çıkarılarak baskın düzenlendi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliğinden yapılan basın açıklamasında Diyarbakır sınırları içerisinde faaliyet yürüten ve tefecilik, tehdit ile adam kaçırma suçlarına bulaşmış bir çetenin ortaya çıkarılarak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

Bir kişinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak Tefeciler tarafından mağdur edildiğini şikâyet emesi üzerine başlatılan soruşturma da ismi geçen çetenin, çiftçi ve esnaflara yüksek faiz ile borç para verdikleri ve sonrasında borç para verdikleri insanları adeta soydukları ortaya çıktı.

 

Açıklamada, borçlarını ödeyemeyenlerden tefecilik yoluyla yüksek faiz üzerinden tahsilat yaptıkları, borç para verdikleri şahısların uygulanan yüksek faizden borçlarını ödeyemez hale geldiklerinde ise, baskı ve tehditle şahısların üzerlerine kayıtlı ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerine el koydukları veya yakınlarının üzerlerine devirlerini aldıklarının tespit edildiği belirtildi.

 

Açıklamada ayrıca; 30 Eylül 2014 günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Diyarbakır’da bulunan 16 adrese eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda,

 

22 adet senet, 2 adet çek, 50 adet başka şahısların adına kayıtlı tapu ve tapu fotokopileri, 4 adet başka şahıslara ait kimlik fotokopisi, 13 adet protokol, sözleşme ve vekâletname, 24 adet yüklü meblağda para yatırılan banka dekontları, 6 adet alacak ve verecek bilgilerinin yazılı olduğu ajanda ve not kâğıdı, 1 adet 7,65 mm çapında browning marka ruhsatsız tabanca, 2 adet Şarjör, 4 adet 9 mm çapında fişek, 18 adet 7,65 mm çapında fişek, 1 adet tezkeresiz av tüfeği, 65 adet av tüfeği fişeği, 1 adet başka şahsa ait banka kartının ele geçirildiği ve şahıslarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.