Diyarbakır'da teknik personellere gübre denetçisi eğitimi verildi

Diyarbakır'da teknik personellere gübre denetçisi eğitimi verildi

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli teknik personellere, gübre denetçisi eğitimi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanlığı uzmanları tarafından Diyarbakır, Mardin, Batman, Adıyaman, Elazığ ve Ağrı tarım ve orman il müdürlükleri ile ilçe müdürlüklerinde toplam 78 teknik personele 5 gün boyunca teorik ve uygulamalı olarak "gübre denetçisi eğitimi" verildi.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim toplantısında Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mustafa Korkutan, katılımcılara hitap etti.

Toprak ve ürünler için gerekli olan gübrenin doğru ve sağlığa zarar vermeden kullanılmasının önemli olduğunu belirten Korkutan, sahte ve kaçak gübre satışı ile kullanımının sıkı denetimlere tabi tutulmasının önemine değindi.

Korkutan, "Yapılacak bu eğitimler sayesinde teknik personellerin bilgi birikimleri en üst düzeye çıkartılarak, piyasa denetimleri artırılacak. Bunun da piyasada her üründe olduğu gibi gübre üretiminde de taklit ve tağşiş durumunun asgariye düşürülmesi ve tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik caydırıcı etkisinin olacağı kanaatindeyim. Bu sebeple hem denetimlerimize hem de denetimcilerimizin eğitimine önem veriyoruz. Yapılan bu eğitimin önce ülkemize sonra da ilimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanlığı adına Ayhan Güneri ise personelleri eğitim hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

Eğitim toplantısı, Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanlığı uzmanlarının sunumlarıyla devam etti.

Eğitime katılma belgeleri ve denetçi kimlik kartları bakanlıkça düzenlenerek, teknik personellerin denetimlerde yetkilendirilmesi sağlanacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler