Diyarbakır'da vatandaş yastık altında tuttuğu altınını satıyor

Diyarbakır'da vatandaş yastık altında tuttuğu altınını satıyor

Altın fiyatlarının son günlerde rekor üzerine rekor kırmasıyla birlikte vatandaşlar, acil ihtiyaç için yastık altında tuttuğu altınını satmaya devam ediyor.

ABD’nin Türkiye ekonomisini hedef alan yaptırımlarının sonucu olarak Türk lirası, ABD doları karşısında büyük oranda zayıflarken altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı.

Önceki gün dolar kurundaki değer kayıplarının etkisiyle negatif bir seyir izleyen altının gram fiyatı, dün önceki kapanışa göre yüzde 7 azalmıştı. Düşüş eğilimini bugüne de taşıyan altın, önceki kapanışa göre yüzde 4 değer kaybetti.

Son iki gün hariç altın fiyatlarının rekor üzerine rekor kırmasıyla birlikte vatandaşlar, kuyumcuların yolunu tuttu. Vatandaşlar, acil ihtiyaç için yastık altında tuttukları altınlarını bugün de satmaya devam etti.

"Altın fiyatlarının bu denli yükselmesinin en önemli nedeni Şeytan-ı Kebir Amerika'dır"

22 yıldır kuyumculuk yaptığını söyleyen Hacı Enis Erdaş "Şu anda piyasalar dalgalı bir seyir izliyor. Döviz ve altın fiyatlarında ani yükseliş ve düşüşler görülüyor." dedi. 

Erdaş, "Halkımız şu anda fiyatların yükselmesi nedeniyle elindeki altınını satıyor. Altınını nakite çevirenler olduğu gibi parasıyla ev alanlar da oluyor. İleride altın fiyatlarının düşeceğini düşünüyorlar. Şu anda altın satanların oranı yüzde 99 iken altın alanların oranının yüzde bir bile olmadığını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Altın fiyatlarının bu denli yükselmesi hakkında ise Erdaş, "Altın fiyatlarının yükselmesinin en önemli nedeni Şeytan-ı Kebir Amerika, siyonist israil, İngilizler ve Avrupa kâfirleridir. Bunun yanında içimizdeki nankörler ve vatan hainleridir. Amerika'ya ajanlık yapanlar da bu işi körüklüyor ve ortamı manipüle ediyorlar. Aslında altın ve dövizin bu kadar yükselmesi normal değil. Yaşananlar Türkiye'nin ekonomisini çökertmek için ülkemize karşı gerçekleştirilen bir savaştır. Şu anda dünya ekonomisinin çarkı Yahudilerin elinde. Türkiye'nin önünü kesmek ve terakki etmesine engel olmak için bunlar böyle bir saldırı gerçekleştiriyorlar. Bu nedenle elinde altın ve dövizi olan halkımız bunları satsın. İleride hepsinin fiyatı düşecek ve normal bir seviyeye gelecektir." şeklinde konuştu.

"Altını ne alabiliyoruz ne de satabiliyoruz"

Yaklaşık yarım asırdır kuyumculuk yapan Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı ise "Şu anda piyasaların durumu hiç iyi değil. Altını ne alabiliyoruz ne de satabiliyoruz. Hem biz hem de müşteri tedirgin. Sattığımız altının yerine yenisini koyamıyoruz." dedi.

Halkın elindeki altınını satmaya çalıştığını söyleyen Karadayı, "Bize verilen altına karşılık müşterimize hemen para veremiyoruz. Altını yanımızda tutuyoruz. Eğer elinde parası olan bir esnafa satabilirsek müşterimize parasını veriyoruz. Şu anda durum hiç iç açıcı değil. Biz de dört gözle dolar ve altın fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki günler güzel olacak." ifadelerini kullandı.

Döviz ve altın fiyatlarının bu denli yükselmesi konusunda ise Karadayı, "Bu konuda çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Türkiye bu işin üstesinden gelecektir. Şu anda önümüzü göremiyoruz. İnşallah önümüzdeki 15 günlük süre içerisinde fiyatlar düzelir. Tüm esnafımız rahat eder." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler