Diyarbakır'da vicdani ret açıklaması

Diyarbakır'da vicdani ret açıklaması

Kürdistan Gençlik Hareketi (Tevgera Civanên Kurdistanê) Diyarbakır'da bir basın açıklaması yaparak, Türk ordusuna askerlik yapmayacaklarını belirti.

DİYARBAKIR – Kürdistan Gençlik Hareketi (Tevgera Civanên Kurdistanê)Diyarbakır’da, Diyarbakır Askerlik Şubesi yanında basın açıklaması yaparak, Türk ordusuna askerlik yapmayacaklarını belirtti.

Basın açıklamasını okuyan Tevgera Civanên Kurdistanê Sözcüsü (Kürdistan Gençlik Hareketi) Serhat Mêrdînî, Kurdistan'da, önemli konulardan birinin de askerlik olduğunu belirterek, bu konunun hem çok önemli hem de Kurd gençleri üzerindeki büyük bir utanç olduğunu söyledi.

Tevgera Civanên Kurdistanê Sözcüsü Mêrdînî, sözkonusu utançtan biran önce kurtulması gerektiğini ifade ederek, “Biz Kurdistan Gençlik Hareketi olarak hem bu utancı üzerimizden atmak hem de bu anlamda işgalci sitemden kopuşu sağlamak adına açıkça belirtiyoruz ki, Türk ordusuna askerlik yapmayacağız.” Dedi.

Askerliğe karşı olmadıklarını açıklamasında ifade eden Mêrdînî daha sonra, “Eğer ülkemiz bağımsız olsaydı, Kurdistan'ı korumak için seve seve Kurdistan ordusunda askerlik yapardık. Aynı zamanda işgalcilere askerlik yapmamak için pek çok yol da bulabiliriz. Çürük raporu alarak askerlikten muaf tutulabiliriz. Başka bir ülkede yıllarca çalışarak yine askerlikten muaf olabiliriz. 29 yaşına kadar tecil edip daha sonra bedelli askerlikle de askere gitmekten kurtulabiliriz. Daha pek çok yol bulabiliriz; ama bunlardan hiçbirini yapmayacağız.” Şeklinde ifadelere yer verdi.

Mêrdîni açıklamasının sonunda, “Tüm Kurd gençlerine çağrımızdır; Hiçbir Kurd genci askere gitmesin. Eğer savaşmayı çok istiyorlarsa, kahraman peşmergelerin saflarına katılıp ülkemizi korusunlar. Nedenlerimizi dile getirdik ve şimdi askerlik kâğıtlarımızı yakacağız. Yaşasın Bağımsız Kurdistan! Kahrolsun Sömürgecilik!” ifadelerini kaydetti. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.