Diyarbakır'da Yasinler kurban eti dağıtmaya devam etti

Diyarbakır'da Yasinler kurban eti dağıtmaya devam etti

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları, Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği bayramın 4’üncü gününde kurban eti dağıttı.

Hüda Par Diyarbakır Gençlik Kolları, Yasin Börü ve arkadaşlarının kurban eti dağıtırken katledildiği bayramın 4’üncü gününde kurban eti dağıttı.

İl Gençlik Kolları üyeleri, 6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü adına ‘Yasinler Kurban Dağıtıyor’ sloganıyla Merkez Sur ilçesinde muhtaçlara et dağıtımında bulundu.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, tek tek bütün evleri dolaşarak Yasin Börü adına et dağıtımını yapacaklarını söyledi.

Dursun, “Şehit Yasin Börü adına kurban dağıtıyoruz. İnşallah bu geleneği hep devam ettireceğiz. Yine o duygularla şehit Yasin’in yeleklerini giymişiz ve tek tek kapılara gidip ‘Yasin kardeşimizin yerine sizlere kurban eti getirdik’ diyoruz. 6-8 Ekim saldırılarında Yasin Börü, bayramın 4’üncü günü, et dağıtırken katledildi. Biz de bayramın 4’üncü günü, aynı saatlerde sokaktayız. Şehit Yasin ve arkadaşlarının ellerindeki poşetler belki düşmüştür, tamamını dağıtamamışlar. Biz inşallah onların bıraktığı yerden devam diyoruz.” dedi.

Ayrıca Arakan’daki katliama tepki gösteren Dursun, “İslam âlemi, maalesef bir ateş çemberi içerisine alınmış, Arakan’da, Suriye’de ve bazen bu bölgelerde yine Müslüman kardeşlerimizin kanı akıtılıyor. Özellikle bayramı yaşadığımız bugünlerde Arakan’daki kardeşlerimizin kanları akıtılıyor. Sırf Müslüman oldukları için kanları akıyor. İnşallah bu bayram Müslüman kanları artık durur, Müslümanlar bir araya gelir, ittifak ederler.” ifadelerini kullandı.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.