Diyarbakır'da yaşlı adamdan örnek davranış

Diyarbakır'da yaşlı adamdan örnek davranış

Diyarbakır'da kuşların aç kalmaması için yaz kış demeden ekmek toplayan yaşlı adam, çevresindekilere örnek oluyor.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde ikamet eden 75 yaşındaki M. Emin Yılmaz, yaptığı hayır işiyle yıllardır çevresindekilere örnek oluyor.

Kuşların aç kalmaması için yaz kış demeden vatandaşların ve esnafın verdiği kuru ekmekleri alan Yılmaz, bunları hazırlayarak, Lise Caddesi 4'üncü Sokak'ta kuşların yiyebileceği yerlere bırakıyor.

Bir arkadaşının, topladığı ekmekleri kuşlara verdiğini gören Yılmaz, ondan örnek alarak, Allah rızası için bu işi yapmaya başladığını söyledi.

Yılmaz, "Hacı Hıdır diye bir arkadaş var. Kendisi yıllardır bu işi yapıyor. Ben de onu örnek aldım. Sağdan soldan, lokantalardan arkadaşlar ekmek getiriyor. Ben esnaflara gidiyorum, ekmekleri alıp götürüyorum. Islattığım ekmekleri damın üstüne bırakıyorum ki kuşlar gelip yesinler. 4 yıldır bu işi yapıyorum. Yapınca zevk alıyorum. Çünkü insanlar nasıl acıkıyorlarsa hayvanlar da acıkıyor. Hayvanlar kışın daha açtır. Alışmışlar, hemen geliyorlar. Orada yemek olduğunu biliyorlar. Zaman zaman 500'e kadar kuş gelip, yiyor. Bunların içinde serçe, güvercin ve benzeri kuşlar var." dedi.

"Allah rızası için ve severek yapıyorum"

Bu işi severek yaptığını sözlerine ekleyen Yılmaz, "Allah razı olsun, esnaf da bazen ekmek kurutuyor, beni çağırıyorlar. Onlar da bize yardımcı oluyorlar. Fırıncılar olsun, apartman kapıcıları olsun, bazı camiler olsun bana ekmek ulaştırıyorlar. Allah rızası için ve severek yapıyorum. Vicdanım çok rahattır." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler