Diyarbakır’da yaz sporları okulları açılışı yapıldı

Diyarbakır’da yaz sporları okulları açılışı yapıldı

Okulların tatil olmasıyla Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 30 branşta spor okulları açıldı.

Okulların tatil olmasıyla eğitim ve öğretime ara veren öğrencilerin zamanlarını sportif aktiviteler ile geçirebilmeleri amacıyla, Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 30 branşta spor okulları açıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Engelliler Spor Merkezleri tarafından 30 branşta uzman antrenörler eşliğinde İl Müdürlüğü tesislerinde ücretsiz kurslar başlatıldı. 2018 yılında il spor merkezleri kapsamında 17 bin 294 kişinin faydalandığı kursların 2019 yılı hedefi ise, 50 bine ulaşmak.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksinde gerçekleştirilen yaz sporları açılış programına katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, genç sporculara hitaben, ”Yoğun ve yorucu bir eğitim sezonunu geride bıraktınız. Hepiniz dinlenmeyi, eğlenmeyi, sporu hak ettiniz. Bu yüzden Diyarbakır’ın tüm ilçelerinde gençlerimizin, çocuklarımızın sporla buluşması, sağlıklı, mutlu, güvenli bir birey olmalarını sağlamak. Burada isteğinize, yeteneğinize ve beklentinize göre 30 branşta spor okullarımız açıldı. Sizleri hem bedenen hem de ahlaken yetiştirecek, hayata hazırlayacak başarılı bir birey ve gelecekte sporcu olmanızı sağlayacak çok güzel eğitim ve spor programlarımız sağlandı.” dedi.

Güzeloğlu, “Diyarbakır genelinde tüm tesislerimiz sizlere açık ve bekliyor olacak. Sizlerin içinden geleceğin Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları çıkacak, nice sportif başarılara ulaşacaksınız. Bu yetenek sizlerde var. Bu yeteneklerinizin başarıya ulaşması için de büyük çaba sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıla nispeten bu sene sporcu adaylarının sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Güzeloğlu, “Geçen yıl yaklaşık 20 bin öğrenci kardeşimizi ağırladık. Bu yılki hedefimiz 50 bin çocuğumuzu, gencimizi Diyarbakır’da sporla buluşturmak. Sizlerin spor eğitim, gençlik merkezlerine ulaşmalarınızı sağlamaktan başlayarak temel ihtiyaçlarınızı karşılamak, gereken malzemeleri temin etmek ve sporla buluşturarak bir arada tutmak için tüm hazırlıklarımızı yaptık.” şeklinde konuştu.

Engelli bireylere yönelik yapılan sportif çalışmalara da değinen Güzeloğlu, “Özellikle engelli kardeşlerimizi de unutmadık. 4 branşta sportif faaliyetlerine dönük altyapıları hazırladık. Hiçbir öğrencimizi sporun dışında tutmak istemiyoruz.” diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler