Diyarbakır'da yeni bir medya derneği kuruldu

Diyarbakır'da yeni bir medya derneği kuruldu

Diyarbakır'da görev yapan yerel medya mensupları bir araya gelerek, "Diyarbakır Yerel Medya Derneği" adı altında yeni bir medya derneği kurdular.

Diyarbakır'da yerel bazda çalışan medya kuruluşları temsilcileri, bir otelde düzenledikleri basın toplantısında, "Diyarbakır Yerel Medya Derneği" adı altında yeni bir medya derneği kurduklarını açıkladılar.

"Diyarbakır Yerel Medya Derneği" Geçici Yönetim Kurulu geçici Başkanı Taner Özbay, kahvaltılı basın toplantısında yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın basın tarihi bakımından büyük bir öneme sahip olduğuna işaret ederek, Ortadoğu'nun en eski şehirlerinden biri olan Diyarbakır'ın 150 yıllık bir deneyime sahip olan yerel basınının hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Gelinen noktada, yerel basının daha etkin bir hale gelmesi için öncelikle el ele vermek, ortak hareket etmenin kaçınılmaz hale geldiğini belirten Özbay, derneğin amacını ise "Bu amaçla Diyarbakır'daki yerel basın camiası olarak, değişen koşullara göre yeni bir anlayış ortaya koymak, mesleğimizin saygınlığını artırmak, yerel basının hak ettiği yerde olmasını sağlamak umudu ve inancıyla bir araya geldik. Basın meslek ilkeleri çerçevesinde ve Diyarbakırlılık hassasiyeti içerisinde faaliyet yürütecek olan derneğimizin yegâne amacı budur." ifadeleri ile açıkladı.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler