Diyarbakır'da 'Yeni Patent ve Marka Kanunu' toplantısı yapıldı

Diyarbakır'da 'Yeni Patent ve Marka Kanunu' toplantısı yapıldı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un katılımıyla "Yeni Patent ve Marka Kanunu" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından "Yeni Patent ve Marka Kanunu" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, sanayi, teknoloji ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Yeni Patent ve Marka Kanunu'yla ilgili bilgilerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Vali Aksoy, "Diyarbakır'a baktığımızda 1995 ve 2016 yani patentle ile ilgili Türkiye'de ilk yasal mevzuatın oluştuğu 1995'ten itibaren 86 başvuruyla patent konusunda 36'ncı sırada yer almış. Ancak bu 86 başvurudan sadece 3'ü tescil edilmiş. Yüzde 3,5 gibi başarı oranımız var. Türkiye genelinde de 74'üncü sırada yer alıyoruz. Marka başvurularına baktığımızda da 3 bin 631 başvuru yapılmış ve bin 912'si tescil edilmiş. Bunlara da baktığımızda yüzde 53'lük bir başarı var." dedi.

Diyarbakır'da coğrafi işaretleme noktasında eksiklikler olduğunu ifade eden Aksoy, "Diyarbakır'da şu ana kadar coğrafi işaretlemede kabul görmüş sadece 2 ürünümüz var. Bunlar Diyarbakır karpuzu ve örgü peyniridir. 2 başvuru daha yapılmış. Bunlar Diyarbakır kadayıfı ve Karacadağ pirincidir. Bu ikisi ile ilgili işlemler de devam ediyor. Bu konuda Diyarbakır'da bir farkındalık gerçekleştirmek ve ilgili kurumlarımızın kendi görev alanlarına giren hususlarda bu çalışmayı gerçekleştirmesini temin etme noktasında bu toplantımızı gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Toplantı, konuyla ilgili sunumların ardından sona erdi. (Abdurrahman Tetik/Emrah Deniz-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.