Diyarbakır’da yıkım tehlikesi olan 3 apartmanın yıkımına başlandı

Diyarbakır’da yıkım tehlikesi olan 3 apartmanın yıkımına başlandı

​Diyarbakır’da kolonları patlayan apartmanın yıkılmasının ardından yıkım tehlikesi olan 3 apartmanın yıkımı başlatıldı.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde kolonları patlayan apartmanın yıkılmasının ardından yıkım tehlikesi olan 3 apartmanın yıkımına bu sabah başlandı.

Şehitlik Mahallesi 2'nci Sokak'ta bulunan 4 katlı Gökdağ Apartmanı, kolonlarının patlaması nedeniyle yıkılma riskine karşı tahliye edildikten bir gün sonra çökmüştü. Çökmenin ardından çevrede bulunan 6 katlı Girne Apartmanı'nın A ve B bloğu, 5 katlı Figan ile 4 katlı Nur Apartmanları tahliye edilmişti.

Tahliye edildikten sonra apartman sakinlerinin eşyalarını aldığı Girne Apartmanı'nın A ve B bloğu ile Figan Apartmanı'nın yıkılmasına karar verilmişti.

Verilen karar işleme geçirilerek polis ve zabıta ekiplerinin gözetiminde, bugün saat 8.00 sıralarında apartmanların yıkımı başlatıldı.

40 yıllık Gökdağ Apartmanı kolonlarının patlaması nedeniyle 1 Ağustos Salı günü tahliye edilmiş, tahliye edildikten bir gün sonra saat 22.30’da çökmüştü. Ölen ya da yaralanan olmadığı olayda, çevrede bulunan 4 apartman tahliye edilmişti.

Hatırlanacağı üzere aynı mahallede 3 Ocak 1983 tarihinde 7 katlı 28 daireli Hicret Apartmanı sabaha karşı kendiliğinden çökmüştü. Olayda resmi rakamlara 84 kişi hayatını kaybetmiş, binanın yapımında malzemeden çaldığı ileri sürülen müteahhit Abdülkerim Dalmış, 8 yıl 3 ay hapis ve 50 bin lira para cezasına çarptırılmıştı. Dalmış, İnfaz Yasası gereği 2,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra, tahliye edilmişti. Hicret Apartmanı çöküşüyle Türkiye’nin gündeminden uzun süre düşmemişti.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler