Diyarbakır’da yıkım tehlikesi yaşayan 3 apartman yıkılacak

Diyarbakır’da yıkım tehlikesi yaşayan 3 apartman yıkılacak

​Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde yıkım tehlikesi yaşayan 3 apartman yıkılacak.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde kolonları patlayan apartmanın yıkılmasının ardından yıkım tehlikesi yaşayan 3 apartman yıkılacağı belirtildi.

Şehitlik Mahallesi 2'nci Sokak'ta bulunan 4 katlı Gökdağ Apartmanı, kolonlarının patlaması nedeniyle yıkılma riskine karşı tahliye edildikten bir gün sonra çökmüştü. Çökmenin ardından çevrede bulunan 6 katlı Girne Apartmanı'nın A ve B bloğu, 5 katlı Figan ile 4 katlı Nur Apartmanları tahliye edilmişti.

Tahliye edildikten sonra apartman sakinlerinin eşyalarını aldığı Girne Apartmanı'nın A ve B bloğu ile Figan Apartmanı'nın yıkılmasına karar verildiği öğrenildi.

40 yıllık Gökdağ Apartmanı kolonlarının patlaması nedeniyle 1 Ağustos Salı günü tahliye edilmiş, tahliye edildikten bir gün sonra saat 22.30’da çökmüştü. Ölen ya da yaralanan olmadığı olayda, çevrede bulunan 4 apartman tahliye edilmişti.

3 Ocak 1983 tarihinde 7 katlı 28 daireli Hicret Apartmanı da sabaha karşı kendiliğinden çökmüştü. Olayda 84 kişi hayatını kaybetmiş, binanın yapımında malzemeden çaldığı ileri sürülen müteahhit Abdülkerim Dalmış, 8 yıl 3 ay hapis ve 50 bin lira para cezasına çarptırılmıştı. Dalmış, İnfaz Yasası gereği 2,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra, tahliye edilmişti. Hicret Apartmanı çöküşüyle Türkiye’nin gündeminden uzun süre düşmemişti. (M. Hüseyin Temel / Emrah Deniz- İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.