Diyarbakır'daki şer odakları deşifre oldu

Diyarbakır'daki şer odakları deşifre oldu

Diyarbakır'da İhya Der'e düzenlenen bombalı saldırının, Yenişehir ilçesindeki Sisé Kahvehanesi ve Şehitlik Özgür Yurttaş Derneğinde organize edildiği iddia edildi.

HABER MRK  -  Diyarbakır'ın Şehitlik ilçesinde dün "İhya Der"  adlı sivil toplum kuruluşuna düzenlenen saldırı  ve ardından gelişen olaylar gözleri bu mahalleye çevirdi.  İhya Der'in bombalanması sırasında bir grubun çıkıp saldırganları alkışlaması ile başlayan olaylar,  gece geç saatlere kadar devam etti.

 

Derneğin bombalanması sırasında halk, patlama seslerinin nereden geldiğini anlamaya çalışırken hazır kıta halindeki bir grubun ayağa kalkarak saldırganları alkışlaması bombacılar ile  onları alkışlayanların birlikte hareket ettiği şüphesini doğurdu.  Bu kişileri organize edenler kimlerdi ve bunlar nereden yönetiliyorlardı?

Şehitlik Semtinde dün yaşananları, mahalle halkından ve olayların tanıklarından sorduk…

 

Sisé Kıraathanesi: Her pisliğin mekanı  

Şehitlik Caddesi Selehattin Avşar Camiinin tam karşısında bulunan ve yıllardan beri faaliyette olan bu kahvehaneyi  mahallenin esrarcıları ile PKK'nin tolazları mesken tutmuş… İddiaya göre, ihya Der'e bomba atanları alkışlayan grup,  olaydan kısa bir süre önce bu kahvehaneden çıktı ve olacaklardan haberdar olan kahvehanenin sahibi ise iş yerinin kepengini  indirdi.

 

İsmini Lice'deki Sisé köyünden alan bu kahvehanede, PKK'nin esrarlarının yerel satıcılara pazarlandığı ifade edildi. Ayrıca PKK'nin olaylarda öne sürdüğü taşçı ve molotofçu çetenin de sık sık bu işletmeyi kullandığı iddia edildi. Mahalle  halkının dediğine göre, söz konusu kahvehanede nelerin döndüğünü polis biliyor ama müdahale etmiyor…

 

Özgür Yurttaş Derneği, çete barınağı gibi…

 İhya Der'e düzenlenen bombalı saldırıdan sonra kaçan saldırganların Şehitlik Özgür Yurttaş Derneğine sığındıkları öne sürüldü. İhya Der'e düzenlenen saldırıyı gören bazı vatandaşların bombacıları kovaladığı ve saldırganların bu derneğe sığınarak kapıları kapadıkları iddia edildi. İddiaya göre, bunun üzerine derneği kuşatan halk, söz konusu yerin camlarını kırdı,  tabelasını parçaladı.  Görgü tanıkları, polisin saldırganların Özgür Yurttaş Derneğine sığındıklarını gördüğünü ancak bu kişileri yakalamak istemediğini ileri sürdüler.

 

PKK/BDP tarafından kurulan Özgür Yurttaş Derneklerinin özellikle YDG-H çetesinin eğitim yeri olarak kullanıldığı ifade edilirken söz konusu derneğin çocukların dağa kaçırılmasında önemli rol oynadığı belirtildi.

 

Polisin adeta gözleri önünde yasa dışı faaliyetlerini yürüten bu derneklerde, gençlere ateistliğin ve Zerdüştlüğün propagandasının yapıldığı ifade ediliyor.

 

PKK medyasının polis paranoyası

PKK'ya yakın medyada servis edilen haberlerde "HÜDA PAR'lılar polisin gözetiminde saldırdı" gibi önceden karar kılınmış ifadelere  tepki gösteren mahallede görüştüğümüz vatandaşlar, PKK medyasının amacının  "Müslüman gençleri güçsüz göstermek ve insanların zihinlerini eski kara propagandaları  etrafında bulandırmak" olduğunu ifade ettiler.

 

Olaylara tanık olan bir  esnaf  şunları söyledi: "Basın mensupları ve halk da gördü ki gençlerin tekbirleri sırasında PKK'lılar adeta toz buz oldular. Öyle ki saldırmaya gelenler  kadınlarını geride bırakıp kaçtılar. Polis barikat kurunca ortaya çıkan PKK'liler olaylar boyunca hep polisin arkasında durdular.

 

Aysel Tuğluk ve Zübeyde Zümrüt'ün Rojava yürüyüşünden İhya Der'i yerle bir etmek için getirdiği holigan grup,  Şehitlik sokaklarında adeta kaçacak delik aradı. Bazı holiganların evlere sığınmak için adeta ev sahiplerine yalvardıklarını gördük."

 

Şehitlikte PKK/BDP'nin korkaklığı herkes tarafından konuşulurken PKK medyasının polis paranoyası gülünç bulundu.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum