Diyarbakır'daki STK'lar: İsrail bir devlet değil, emperyalizm tarafından kurulmuş terör örgütüdür

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken dünyanın dört bir yanında kitlesel basın açıklamaları ve gösterilerle Aksa mücahitlerine olan destek de artıyor.

Diyarbakır'da günlerdir aralıksız devam eden basın açıklamaları, programların ardından bir araya gelen birçok İslami sivil toplum kuruluşu, 15 Temmuz Şehitleri Parkında kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitleri Parkı alanında düzenlenen programda Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay'ın selamlama konuşması yaptı.

Selamlama konuşmasının ardından hazırlanan basın açıklamasını MEMUR-SEN Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.


"Sözün bittiği yerdeyiz" diyerek sözlerine başlayan Tekdemir, " İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı, soykırımcı siyonistler Filistin'de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var ve o şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır, israil bir devlet değil, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütü, bütün dünyaya kötülük yayan soykırımcı bir organizasyondur." dedi.

"Filistin’de can pazarı kurulmuş ve kardeşlerimiz onurlarıyla şehid oluyor"

İşgal rejimine karşı direnen bir avuç insanın bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışırken katledildiğini sözlerine ekleyen Tekdemir, "İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş. Gazze'de çocuklar, kadınlar, ihtiyarlar, insanlık ölüyor ve biz biliyoruz ki Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehid oluyor." diyerek duyduğu üzüntüyü paylaştı.

İşgal rejiminin sözde yetkililerinin katliam içerikli ifadelerini paylaşan Tekdemir, "Şu vahşetin ortasında kan ve irinden beslenen siyonistlerin savunma bakanı Filistinliler hakkında 'onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz' diyor, kötülüğün görüntüsü Netanyahu 'Gazze’yi dümdüz edeceğiz' ifadesini kullanıyor, sözde sağlık bakanı, 'hastanelere başvuran Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz' hatta 'hastanede yatan Filistinliler infaz edilebilir' diyerek kutsal bir mesleği terör aracına dönüştürüyor. Sözde cumhurbaşkanları, 'Elektrik, su, yiyecek verilmeyecek; ulaştırmaya çalışan araçlar vurulacak' derken sözde bir milletvekili, 'nükleer silah kullanmalıyız' diyebiliyor." ifadelerini kullandı.

Tekdemir, "Her savaşın bir hukuku, bütün mahlukatta bir denge vardır. Fakat bu kandan ve irinden beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil. İnsanlıktan çıkmış sözde savunma bakanları 'Askerler her şeyi yapabilir, hiçbir yaptığı için sorumlu değiller, yargılanmayacaklar…' diyor, ABD'li bir senatör 'Bu bir din savaşı, her yeri bombalamalıyız' diyerek kötülük rejimine dini bir kılıf geçiriyor. İsraile giden ABD dışişleri bakanı, 'Ben buraya ABD dışişleri bakanı olarak değil bir Yahudi olarak geldim' diyerek 'bu din savaşı' sözüne destek vermiş oluyor ve kendisi de bir katliam üzerine kurulmuş ABD ve İngiltere bu kanlı rejime destek olması için uçak gemileri gönderiyor." şeklinde konuştu.

"Postallarıyla adaleti ezenlerin değil, Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanındayız"

Fransa ve Almanya başta olmak üzere AB başkentlerinden peş peşe soykırıma destek açıklamaları geldiğini ifade eden Tekdemir, soykırımlar üzerine kurulmuş Fransa gibi ülkelerin Filistin’i destekleyen eylemleri yasakladığını hatırlattı.

Uçak gemilerinin bölgeye sadece israile destek için gelmediğini, bütün hesapların israilin bölgesel planları ve güvenliği için olduğunu söyleyen Tekdemir, "Güvenlik güçlerimizin Suriye’deki haklı operasyonlarından rahatsız olmaları da bundan. Emperyalistlere güçlü bir sesle altını çizerek ifade etmek isteriz ki; 'Daha çok rahatsız olacaksınız!'. Kirli bir propaganda çarkı altında yaşıyoruz. Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu. Kimse başını kuma gömmesin, bir ekran görüntüsüne kapılıp kendini kurtaracağını da zannetmesin. Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütü aralıksız yetmiş beş-seksen yıldır katliam yapıyor Filistin topraklarında. Katil belli iken kimse güce yaslanıp maktulü taşlamasın." diye belirtti.

Tekdemir, "Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil, Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanındayız. Onun için bir kere daha haykırıyoruz: İsrail soykırımcı bir terör örgütüdür, kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi elbette yerle yeksan olacak." temennisinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.