Diyarbakır’daki STK’lardan "Kudüs’e Sahip Çıkıyoruz" mitingine destek

Diyarbakır’daki STK’lardan "Kudüs’e Sahip Çıkıyoruz" mitingine destek

​HÜDA PAR tarafından Diyarbakır’da düzenlenecek olan "Kudüs’e Sahip Çıkıyoruz" mitingine STK’lardan destek gelmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından 17 Aralık Pazar günü (yarın) saat 13.00'de İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan "Kudüs’e Sahip Çıkıyoruz" mitingine sivil toplum kuruluşlarından destek gelmeye devam ediyor.

Çeşitli alanlarda faaliyet yürüten Yeni İhya-Der, Sahabe-Der, Cami-Der ve Seyran-Der’in yöneticileri, basın açıklamasıyla mitinge destek açıklamasında bulundular.

Yeni İhya-Der binasında bir araya gelen dernek yöneticileri adına basın açıklamasını okuyan Cami-Der Başkanı Şeyhmus Taş, HÜDA PAR tarafından pazar günü düzenlenecek olan "Kudüs’e Sahip Çıkıyoruz" temalı mitinge katılacaklarını belirterek, tüm halkı da etkinliğe davet etti.

Emperyalist ABD Başkanı Trump’ın göreve başlamasıyla Müslümanlara yönelik açıkça düşmanlığı gün geçtikçe ayyuka çıktığını belirten Taş, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu tartışılmaz bir gerçek olduğunu vurguladı.

Taş, "Trump'ın ABD başkanlığına seçildiğinde beri tüm Müslümanlara kin kusturacağını belirten söz ve davranışlarıyla, Müslümanlara yönelik provokatör bir açıklama daha yaptı. Sanki tüm dünya üzerinde söz sahibi ve karar merciiymiş gibi hadsizce Müslümanların kutsallarından olan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs’ü, işgalcilerin başkenti olarak tanıdığını ve ABD elçiliğini de Kudüs’e taşıyacağını tüm dünyaya ilan etmişti. Burada Kudüs’ün sadece Filistin devletinin başkenti olduğunu  ve bunu tartışılmaz bir hakikat olarak gördüğümüzü bildiriyoruz.” dedi.

Kıyamete kadar Kudüs’ün Müslümanlara ait olacağını belirten Taş, Müslümanların Trump’ın bu kararını tanımadıklarını sözlerine ekledi.

Taş, “Peygamberimizin miraca yükseldiği Kudüs’ün, ümmetin de yükselişe geçeceği bir yer olarak bilip, kıyamete kadar Kudüs’ün Müslümanların olarak kalacağını bilmekteyiz. Bu münasebetle dünyanın çeşitli ülkelerinde Müslümanlar, bu kararı tanımadıklarına yönelik tepkilerini dile getirdiler ve getirmeye devam ediyorlar. Bu bağlamda Yeni İhya-Der, Sahabe Der, Cami-Der ve Seyran-Der olarak, HÜDA PAR’ın yarın saat 13.00’de İstasyon Meydanı'nda düzenleyeceği ‘Kudüs’e Sahip Çıkıyoruz’ temalı mitinge katılacağımızı ilan ediyor ve tüm halkımızı bu mitinge katılmaları konusunda davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA








 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.