Diyarbakır'daki uyuşturucu operasyonunda çıkan çatışmada 1 kişi öldü

Diyarbakır'daki uyuşturucu operasyonunda çıkan çatışmada 1 kişi öldü

Diyarbakır’da uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda çatışma çıktı. çatışmada bir kişi ölürken bir kişi de gözaltına alındı. Çatışmada bir polis de yaralandı.

Diyarbakır Valiliğinin verdiği bilgilere göre Lice ilçesinden Diyarbakır il merkezine uyuşturucu madde getirerek batı illerine sevk etmek üzere uyuşturucu satıcılığı yapan kişilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon sırasında polise ateş açan bir kişi ölürken bir kişi de gözaltına alındı. Çatışmada bir polis de yaralandı. Yapılan operasyonda, 328 kilo uyuşturucu, bir adet tabanca ve bir adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce ilimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonların tespitine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Lice ilçesinden il Merkezine uyuşturucu madde getirerek batı illerine sevk edileceği bilgisine ulaşılması üzerine; 02.04.2017 günü saat:21.30 sıralarında sevkiyatın yapılacağı güzergâhta operasyon gerçekleştirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Yapılan çalışmalarda ilimiz Kayapınar İlçesi Ceylan AVM arkasında uyuşturucu sevkiyatı yapılacak olan araç ve içinde bulunan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildiği sırada operasyonu düzenleyen güvenlik görevlilerimize karşı aracı kullanan şüpheli şahsın güvenlik güçlerimize karşı silah kullanması üzerine bir Polis Memuru yaralanmış, görevli Polis Memuruna silahla ateş etmek suretiyle yaralayıp olay mahallinden kaçan ve sonradan 4 ayrı suçtan aranması olduğu anlaşılan şüpheli şahıs yaşanan çatışmada etkisiz hale getirilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada olayda yaralanan polisin çatışmanın yaşandığı yere çağrılan 112 sağlık ekiplerince, hastaneye kaldırıldığı ve olayla ile ilgili olarak geniş çaplı inceleme başlatıldığı belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler