Diyarbakır’daki yangında ölenler defnedildi foto video

Diyarbakır’daki yangında ölenler defnedildi foto video

Diyarbakır’a bağlı Alangör köyünde bir evde çıkan yangında aynı aileden hayatını kaybeden 5 kişi defnedildi.

Diyarbakır’ın merkez Alangör (Kurdik) köyünde Murat Özcan’a ait evde bugün sabah saatlerine doğru çıkan yangında ailenin tüm fertleri dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Yangında ölen 5 kişi öğle saatlerinde köylerinde defnedildi. Cenazeye çevre köylerden de katılımın olduğu görüldü.

Ocağın açık unutulmasıyla meydana geldiği düşünülen yangında yaşamını yitiren Murat Özcan (42), Leyla Özcan (35) ile çocukları Gül (14), Azad (12) ve Mehmet Özcan (6) köylüler tarafından defnedildi.

Cenazenin otopsisi yapıldığı sırada kepçe ile yaşamını yitirenlerin gömüleceği yerler kazıldı.

Aile fertlerinden Gül Özcan’ın engelli olduğu belirtilirken, Mehmet ve Leyla’nın ise kış mevsimi boyunca amcalarında kaldığı ancak olayın olduğu gece babası tarafından amcasını ikna ederek evine getirdiği öğrenildi.

Ev daha önce de yanmıştı

Köylülerin ifadelerine göre evin daha önce de yandığı ancak köylülerin yardımıyla kimse zarar görmeden söndürüldüğü belirtildi.

Olay anında çocukların uykuda oldukları, baba Murat ile anne Leyla’nın ise yangını söndürmeye çabaladıkları sırada dumandan zehirlenerek yaşamını yitirmiş olabilecekleri iddia edildi.

Yaşamını yitirenlerin cenazelerinin otopsisi Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde yapıldıktan sonra yaşadıkları köye getirilerek köyün mezarlığına defnedildi.

Köyün tamamının katıldığı cenazeye çevre köylerden de yoğun katılım oldu. Ölenlerin yakınlarından sinir krizleri geçirenler olurken, çevre köyden gelenlerin de onları sakinleştirdiği görüldü.

Yangın sonucu ev kullanılamaz hale gelirken savcılığın yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

İLKHA









































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.