Diyarbakır'dan Aksa Tufanı'na kitlesel destek

Diyarbakır'dan Aksa Tufanı'na kitlesel destek

HÜDA PAR tarafından Diyarbakır'da tertiplenen Aksa Tufanı'na destek mitingi, yoğun bir katılım ve konuşmacıların önemli mesajlarıyla gerçekleştirildi.

HÜDA PAR, Gazze'de işgalci siyonist rejiminin katliamlarını telin etmek ve direnişin Aksa Tufanı operasyonuna desteklerini bildirmek üzere Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda kitlesel bir miting düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın gerçekleştiği mitinge katılanlar, sık sık tekbirler getirdi, direnişi destekleyen sloganlar attı. Bazı katılımcıların, mitinge kefen giyerek gelmeleri dikkat çekti.


Mitingde, Kudüs ve Filistin için kaleme alınan eserleri seslendiren sanatçılara, katılımcıların da eşlik ettiği görüldü.

Ömer Akgül hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan miting, Molla Mahmut Kılınç'ın Kürtçe konuşmasıyla devam etti.


Molla Mahmut Kılınç: Filistin'deki savaş İslam ile küfrün savaşıdır

Kılınç, konuşmasında, "Filistin davası sadece Arapların davası değildir. Filistin davası ümmetin davasıdır. Kudüs'e bakın, eğer Kudüs esir ise ümmetin tamamı esirdir. Eğer Kudüs özgür ise ümmetin tamamı özgürdür. Kudüs fethedilmeyene kadar İslam ümmeti arasında birlik var olmayacaktır. Kudüs'ün fethedilmesi için ümmetin, kardeşlik elini uzatması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kılınç, "HAMAS sadece israil ile savaşmıyor. Tüm müstekbir devletlerle, ABD, İngiltere, Avrupa Birliğine karşı savaşıyor. HAMAS, savaş uçaklarıyla, dünyanın teknolojisi ile savaşıyor. Bu savaş, İslam ile küfrün, hak ile batılın savaşıdır." ifadelerine dikkat çekti.


Nevvaf Tekruri: İman, ilim ve kuvvetle hazırlanın Kudüs'ü fethedelim

Mitinge HAMAS Alimler Birliği Dış Ülkeler Sorumlusu Dr. Nevvaf Tekruri de katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Tekruri, "Kalplerinizi imanla, beyinlerinizi ilimle, vücudunuzu da kuvvetle hazırlayın ki Aksa'yı, Kudüs'ü ve Filistin'in tüm topraklarını fethedelim." mesajını vurguladı.

Tekruri, "Sizlerin şu meydanları doldurması siyonistlerin yüzlerindeki maskeyi düşürmüştür. HAMAS, Kassam Tugayları, Kudüs Seriyyelerine moral olup onları siyonistlerin sonunu getirtmek için hazırlamıştır." diye ekledi.


HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kudüs özgürleşirse insanlık özgürleşir

Ardından konuşan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç de şu çağrılarda bulundu:

"Ey gençler, anneler, babalar! Artık her biriniz birer Selahaddin-i Eyyübi’siniz. Kudüs muhafızısınız. Keskin kaleminizle Kudüs’ü yazın. Şiirlerinizle Kudüs’ü kalplere nakşedin. Tuvale vurulan fırçalarınızla Kudüs’ü resmedin. Marşlarımız Kudüs olacak.

İslam ülkelerine ve tüm insanlığına çağrımız; İslam ülkeleri somut ve uygulanabilir adımlar atmalıdır. Vicdanı sönmemiş ülkeler terör şebekesi siyonistlerle her türlü diplomatik, askeri ilişkilerini kesmeli ve onlara somut yaptırımlar uygulanmalıdır. İşgalci israilde olan büyükelçimiz geri çağrılmalı, Ankara’daki terör şebekesinin elçisi sınır dışı edilmeli

İslam ülkeleri ABD ve siyonistlere petrol satışını durdurmalıdır. Siyonistler bütün Müslümanların mukaddesatına saldırıyor, insanlığa karşı cürümler işliyor, insani, ahlaki, hukuki ne kadar kural ve ilke varsa hepsini çiğniyor. Bütün İslam ülkeleri sözde 'normalleşme' siyasetini durdurmalıdır. Bütün özgür dünya bu vahşete karşı sesini yükseltmelidir."


HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Turgut: Siyonistler güçten anlar, İslam ümmeti bu gücünü göstermeli

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut da mitingde bir basın bildirisi paylaştı.

Turgut, "İslam ülkeleri acilen bir araya gelip siyonistlerin yetmiş yıldan beri rutin haline getirdiği soykırımın engellenmesi için acilen müdahale etmelidir. Filistin halkının yaşadığı meskûn mahallere havadan ve karadan yaptığı saldırılar ve bombalamalar durdurulmalıdır. Gazze’nin tamamıyla yakılıp yıkılmasına engel olunmalıdır." çağrısında bulundu ve şunları ekledi:

"Gazze’de yaşayan iki buçuk milyona yakın mazlum insanın hayatlarının idamesi için gerekli su, gıda, ilaç, barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması için 'insani yardım koridoru' acilen açılmalıdır.

Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkeler, Filistin topraklarından bir parça olan Gazze’ye denizden, karadan ve havadan ulaşmak için siyonistlerden izin alma zilletinden kurtulmalıdır. Uluslararası hukuka uygun olarak Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkeler Filistin yönetimi ile her alanda siyasi, ekonomik ve askeri iş birliği yapmalıdırlar.

Filistin halkının yaşadığı topraklarda uydu kentler şeklinde işgalci Siyonistlerin yerleştirilmesinden vazgeçilmeli, 'yerleşimciler' adı altında meşru görüntü verdirilen bu silahlı çetelerin işgallerine son verilmelidir.

İşgal tamamıyla son bulana kadar siyonist işgal rejimi ve ticari kurumları ile askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik tüm ilişkilere son verilmeli, asla yeni iş birliği yapılmamalıdır."

Turgut, "Siyonistlerin her bir saldırı, katliam, cürüm ve hukuk tanımayan uygulamalarına karşı mutlaka caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Siyonistler ancak güçten anlar, İslam ümmeti bu gücünü göstermelidir." ifadesine dikkat çekti.

Mitingin sonunda, Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik'in okuduğu duaya katılımcılar ellerini semaya açarak hep bir ağızdan "amin" diyerek iştirak etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.