Diyarbakır’dan Suriye’ye 4 TIR yardım

Diyarbakır’dan Suriye’ye 4 TIR yardım

Diyarbakır İHVAN-DER ve Medrese Âlimleri Vakfı Suriye’ye kuru gıda, battaniye, yatak süngeri ve kışlık elbiselerden oluşan 4 TIR dolusu insani yardım malzemesini gönderdi.

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği (İHVAN-DER) ve Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) Suriye’ye kuru gıda, battaniye, yatak süngeri ve kışlık elbiselerden oluşan 4 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderdi.

 

Diyarbakır İHVAN-DER başkanı Hüseyin Solmuş, zorlu kış şartlarında Suriyeli ailelere yardımcı olmak istediklerini belirti.

 

“4 TIR dolusu yardım gönderdik”

Yaşanan ölümlerden Allah indinde sorumlu duruma düşmemek için bu yardımı gerçekleştirdiğini aktaran Solmuş, “İmkanlarımızı zorlayarak da olsa onlara yardım edebilmek amacıyla; MEDAV ve İHVAN-DER olarak duyarlı üye ve gönüllülerimizin katkılarıyla oluşturduğumuz kuru gıda, battaniye, yatak süngeri ve kışlık elbiselerden oluşan 4 TIR dolusu insani yardım malzemesini, Allah’ın izniyle Suriye’de açlık ve soğukla boğuşan mazlumların yarasına bir nebze de olsa merhem olması için gönderiyoruz. Bu TIR'larımız inşallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye’nin iç hattında bulunan ve acil yardıma muhtaç olan bölgelere ulaştırılacaktır.” dedi.

 

“Charlie Hebdo’yu görenler Suriye’yi görmedi”

Birleşmiş Milletler’in bir leşten ibaret olduğunu söyleyen Solmuş, “Bu katliamları önlemeye çalışmak bir yana, ölümleri saymayı bile bıraktı. Paris’te Charlie Hebdo saldırısında 12 kişinin öldürülmesi üzerine dünyayı ayağa kaldıranlar, Suriye’de her gün onlarca kişinin katledilmesini görmüyorlar ve saymıyorlar bile. Çünkü batı ve içimizdeki batıcılar Müslümanları insan saymıyorlar. Esed’in zulmü sadece bu katliamla sınırlı değil. 4 yıldır Esed zulmünün devam ettiği Suriye'de zalim Esed, Şam kırsalındaki bölgelere ambargo uygulamaya devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

 

Mesuliyetten kurtulmak için yardım ettik”

İhvan-Der ile birlikte Suriye’deki insanlara giyecek yardımında bulunacaklarını belirten MEDAV Başkanı Muhammed Tayyip Elçi, “Kısa zamanda 4 TIR dolusu konvoy hazırladık mazlum kardeşlerimize göndereceğiz. 4 senedir zulüm var büyük katliamlar var. Orada ne olacağı belli değil, Ortadoğu'ya baktığımızda gerçekten oradaki mazlumlara yardım edecek sahip çıkacak tek ülke Türkiye’dir. Bu bizim üzerimize farz aynıdır. Rabbimizin bize yüklediği mesuliyetten bir nebze olsun kurtulabilmek için Müslüman kardeşlerimize yardım göndermeye çalışıyoruz.” sözlerini kullandı. (Emrah Deniz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.