Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Siyer-i Nebi yarışması

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Siyer-i Nebi yarışması

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde öğrencilere yönelik okullar arası siyer sınavı düzenlendi.

Ergani’de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik “Okullar Arası Siyer Sınavı” yapıldı. Şehit Öğretmen Aynur Sari İlkokulunda yapılan sınava çeşitli okullardan öğrenciler katıldı. Yarışmada dereceye girecek öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

50 sorunun sorulduğu sınava giren öğrenciler, duygularını İlke Haber Ajansı (İLKHA) ile paylaştılar.

“Resulullah’ın yolunu sürdürebilmek için hayatını iyi öğrenmemiz lazım.”

Yarışmaya Ergani Fen Lisesinden katılan Hicran Selçukhatun, “Sınavın amacı Peygamberimizin hayatı hakkında bizleri bilgilendirmekti. Güzel bir sınavdı. Sorular gayet güzel olmakla birlikte birkaç soruda zorlandım.” dedi.

Bekir Aral Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Alim, sınav vesilesiyle siyer okuduklarını belirterek, “Resulullah’ın yolunu sürdürmek için hayatını iyi öğrenmemiz gerekiyor. Bu tür sınavların her yerde ve her yıl yapılması lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Sınava Sermet Yalçın Anadolu Lisesinden katılan Esma Türkgüzeli ise, sınavın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Bu tür hayırlı sınavlar vesilesiyle siyer okuyoruz, bilgileniyoruz. Peygamberimizin hayatını öğrenme şansı yakalıyoruz. Allah’u Teâla bu sınavları yapanlardan razı olsun. Bu sınavların her yıl yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler