Diyarbakır'ın fethiyle İslam Anadolu ve Avrupa'ya yayıldı video foto

Diyarbakır'ın fethiyle İslam Anadolu ve Avrupa'ya yayıldı video foto

Diyarbakır'ın fethinin yıl dönümü münasebetiyle AGD tarafından "Diyarbakır'ın Fethi" etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'ın fethinin yıl dönümü münasebetiyle Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından "Diyarbakır'ın Fethi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Diyarbakır'ın fethiyle İslam'ın Anadolu ve Avrupa'ya yayıldığına dikkat çekildi.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Diyarbakır Ziya Gökalp Spor Salonunda düzenlenen "Diyarbakır'ın Fethi" etkinliği, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Programa İslami STK'lar, yazarlar, parti temsilcileri ve âlimler katıldı.

Sinevizyon gösterimi ile yoksulluğa, savaşlara, şiddet olaylarına ve sağlık sorunlarına değinilen etkinlikte, her türlü zor şartlar altında İslam kardeşliğinin önemine vurgu yapıldı. Sinevizyon gösteriminde ayrıca İslam'ın fethe verdiği yer ve öneme de değinildi.

AGD Diyarbakır Yardımcısı Mustafa Bozan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, AGD Genel Başkanı Salih Turan bir konuşma yaptı.

Diyarbakır'ın fethiyle İslam'ın Anadolu ve Avrupa'ya yayıldığını ifade eden Salih Turan, "Diyarbakır sokaklarında gezerken sahabelerin ve peygamberlerin ayak izlerini görüyoruz. Bundan 1700 yıl önce bu topraklar sahabeler tarafından fethedildi. Tabi Diyarbakır'ın fethiyle İslam Anadolu'ya açıldı. İslam Avrupa'ya Diyarbakır'dan açıldı. Gençler Diyarbakır fethinden ne çıkarmalıdır. Suriye ve Irak'ta milyonlarca insanın batı tarafından nasıl katledildiğini gördük. Batının ortaya koyduğu işgal anlayışını Rahman Nizami'nin idamıyla, Arakan'da binlerce insanın katledilmesiyle gördük. Mekke'nin fethinde ise bir köpeğe dahi dikkat edilmiş, ordu bu yüzden yönünü değiştirmişti.” dedi.

AGD Diyarbakır Başkanı Abdürrahim Ergin ise yaptığı konuşmada fetihlere imza atan İslam âlimleri ve komutanlarını hatırlatarak, İslam’dan önce yeryüzünde hâkim olan güçlerin zulüm ve baskılarına değindi.

Diyarbakır'ın sahabeleri ve peygamberleriyle anılmasını istediklerini belirten Ergin, "Diyarbakır'ın değerleriyle buluşmasını istiyoruz. İmanın, hakkın ve adaletin yer yüzde hâkim olmasını istiyorum. Diyarbakır'ın sahabeler tarafından fethedilmesini kutluyorum." diye konuştu.

Programda ayrıca öğrenciler, Seyyid Kutup, Selahattin Eyyubi, Makdisi, Hasan El Benna 2. Abdulhamit, Motiur Rahman Nizami, Necmettin Erbakan, Ömer Muhtar, Şeyh Said, Şamil Basayev, Malcomx, Aliya İzzetbegoviç, Şeyh Ahmet Yasin, Bediüzzaman Said Nursi gibi öncüleri canlandırarak, onların hayatından kısa bir kesit sundu.

İLKHA









































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.