Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 5 yıl önce elektrik aboneliği için başvuruda bulunan şahıs, sorununa çözüm istiyor

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 5 yıl önce elektrik aboneliği için başvuruda bulunan şahıs, sorununa çözüm istiyor

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde evine elektrik enerjisinin bağlanması için DEDAŞ'a müracaatta bulunan Engin Biçer isimli vatandaş, aradan 5 yıl geçmesine rağmen bir sonuç alamadı.

Diyarbakır 'ın Hani ilçesine bağlı kırsal Gömeç Mahallesi Pınar Küme Evler mevkiinde tarımsal alanda ev yapan Engin Biçer isimli vatandaş, abonelik için son 5 yıl içerisinde defalarca yazılı müracaatta bulunmasına rağmen herhangi bir netice alamadığını belirterek kurum yetkililerine sorunun çözümüne yönelik çağrıda bulundu.

Yaz mevsiminde ikamet amaçlı yaptırdığı eve elektrik enerjisinin verilmesine yönelik DEDAŞ'a müracaatta bulunan Biçer, kurumun "elektrik direklerinin dikileceği alanın özel mülkiyet olması ve mülk sahibinin rıza göstermediği" gerekçe gösterildiğini iddia etti.

Belirtilen gerekçeyle talebinin karşılanmadığını belirten Biçer, söz konusu çalışmanın kamusal alan üzerinden yapılabileceğine dikkat çekerek talebini yeniledi.

Başvurumuzun üzerinden yaklaşık 5-6 yıl geçti ama herhangi bir enerji verilmedi"

DEDAŞ'a yaptığı müracaat süreci ve yazışmaları anlatan Biçer, "2016 yılında elektrik bağlamaları için DEDAŞ'a başvuruda bulunduk. Bize 'ev olmadığı için enerji size veremeyiz, tarımsal sulama için enerji gelir' dediler. Bizde ev yaptık. Evi yaptıktan sonra DEDAŞ'a yeniden dilekçemizi verdik. Kendileri 'tamam, enerji size vereceğiz' dediler. 2021 yılının başlarında DEDAŞ bizi arayıp 'dilekçenizin üstünde 5 yıl geçmiş dilekçeniz geçersizdir yine bir dilekçe vermeniz lazım.' dediler." ifadelerini kullandı.

Biçer, "Yeni bir dilekçeyle beraber proje çizip başvurumuzu yeniledik. Bu kez de 'Bitişikteki arazi sahibi izin vermediği için direkleri kuramıyoruz. Orası özel mülkiyettir izin alınmadan giremeyiz' diyorlar. Resmiyette yolun 3 metre kenarı karayollarına aittir. Geldiklerinde bize daha önce haber verseler kendilerine deriz. Devlete ait olan bir alandır özel mülkiyet değildir. 2 sefer bize arayıp geldiklerini söylüyorlar ama gerçekten geliyorlar mı gelmiyorlar mı onu bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

Talep ettiği elektrik enerjisinin sadece ikamet edeceği konuta yönelik olduğunun altını çizen Biçer, "Kendilerine ilk başta burada kuru tarımla uğraştığımızı söylemiştik. Gelecek enerji buzdolabı ve lambalar içindir. Tarımla alakalı enerji ihtiyacımız yok. 5-6 yıl üstünde geçti herhangi bir enerji vermediler. Eve elektrik bağlamalarını istiyoruz. Yazın buraya geldiğimizde buzdolabı ve lambalarımızın çalışmasını istiyoruz, kendilerinden başka bir şey istemiyoruz." dedi.

DEDAŞ açıklama yapmadı

Konuya ilişkin DEDAŞ'tan herhangi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.