Diyarbakır’ın ilk altgeçidi yıllar sonra yenilendi

Diyarbakır’ın ilk altgeçidi yıllar sonra yenilendi

​Diyarbakır’ın ilk alt geçidi olarak bilinen ve daha önceleri madde bağımlılarının meskeni haline gelen, Ofis Altgeçidi, 20 yıl aradan sonran yenilenerek yeni görünümüne kavuştu.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ve Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan, 1998 yılında hizmete açılan ve daha önceleri madde bağımlılarının meskeni haline gelen Ofis Altgeçidi, 20 yıl aradan sonra yenilenerek yeni görünümüne kavuştu.

1998’den bu yana bir çivi bile çakılmayan ve yıllarca bakımsızlıktan dolayı madde bağımlılarının meskeni haline gelen, halkın korktuğu için kullanmadığı ve girişteki kirişlerin arabaların üzerine düşme ihtimalinden dolayı, sürücülere tehlike arz eden Ofis Altgeçidi yenilenerek halkın rahatça ve korkmadan kullanacağı bir hale getirildi.

Duvarları, kaldırımları, altyapısı yenilenen, yaya geçidi ışıklandırarak aktif hale getirilen, Yenişehir ve Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan iki tarafının dış cepheleri kentin; tarihi surları, burçları, Ulu Cami, Dörtayaklı Minare, Malabadi Köprüsü, Ongözlü Köprü ve Surp Giragos Kilise çanını yansıtan figürler kullanıldı.

Daha önce atıl durumda ve kapalı olan Ofis Altgeçidinin 2 yaya geçidi de yeniden düzenlenerek, Led ışıklarla aydınlatılarak yeniden halkın kullanımına açıldı. Daha önce demir yolunu kullanan vatandaşlar, yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla aktif hale getirilen yaya geçitlerini kullanmaya başladı.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.