Diyarbakır’ın olaylarla anılmasını istemiyoruz video

Diyarbakır’ın olaylarla anılmasını istemiyoruz video

Mersin’de faaliyette bulundan Çermikliler Derneği’nin Başkanı Hüseyin Kahar, sahabeler şehri olan Diyarbakır’ın olaylar ile anılmasını istemediklerini söyledi.

Diyarbakır Çermik ilçesi nüfusuna kayıtlı olup Mersin’de ikamet eden Çermiklilerin kurmuş olduğu Derneğin Başkanı Hüseyin Kahar, artık Diyarbakır’ın olaylar ile anılmasını istemediklerini belirterek Mersin’de yaşanan otogar meselesinin de biran önce çözülmesini istedi.

14 Haziran 2013 yılından beri Mersin’de faaliyette bulunan Çermikliler Derneği’nin Başkanı Hüseyin Kahar, İlke Haber Ajansı’na, derneklerinin kuruluş amacı hakkından açıklamada bulundu.

Kahar, şunları söyledi: “Mersin’de bin aileden fazla Çermikli bulunmakta. Bunların birlikteliğini sağlamak, iyi günde bir araya gelmek, kederli günde de hemşerilerimizin yanında olmak için bu derneğimizi kurduk. Mersin Büyükşehir olduğu için burada Çermiklilerin bir cenazesi olduğu zaman aylar sonra haberimiz olurdu. Bu da Çermikliler için bir eksiklikti. Biz bu eksikliği gidermek için 7-8 aylık bir çalışmanın sonunda 14 Haziran 2013 tarihinde derneğimiz kuruluşunu gerçekleştirdik. Diyarbakır’da Kürtçe, Zazaca ve Türkçe konuşanlar var. Amacımız bunların birlikteliğini sağlamak. Derneğimizin birinci amacı sıla-i rahimi canlandırmaktır.”

“Diyarbakır’ın olaylarla anılmasını istemiyoruz”

Birçok sahabenin kabrinin bulunduğu Diyarbakır’ın olaylarla anılmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren Kahar, “Çermik Diyarbakır’ın 13 ilçesinden bir tanesidir. Diyarbakır ilimizde olayların çıkmasını biz tasvip etmiyoruz. Çünkü bölgede sahabe mezarları olduğu gibi Diyarbakır’da da 27 sahabe var. Orda Hz Halid bin Velid’in oğlu Hz Süleyman var. Hatta kendi adında camisi de mevcut. Bizler Diyarbakır’ımızın daha iyi anılmasını istiyoruz. Diyarbakır denildiği zaman akla bir Gazi Köşkü gelmelidir. Bir Malabadi Köprüsü gelmelidir. Diyarbakır’ın diğer güzellikleri gelmelidir. Farklı görüşte olabiliriz ama bizler aynı memleketin insanlarıyız. Bizler aynı Allah’a inanıyoruz. Aynı Peygambere inanıyoruz. Bundan dolayı değil insanlara, bitki ve hayvanlara dahi zarar verilmesine karşıyız. Diyarbakır denildiği zaman akla olay gelmemeli, akla sahabe gelmelidir.” diye konuştu.

“Otogar meselesi biran önce çözülsün”

Mersin’de yaşanan Otogar sorununun da biran önce çözülmesini talep eden Kahar, son olarak şunları dile getirdi: “Mersin’de bu ay içerisinde bir kültür festivali olacak. Orada birçok misafiri ağırlayacağız fakat şu an bir otogar sorunumuz var. Bunları ağırlamakta zorluk çekeceğiz. Bu festivale birçok misafir gelecek onların Tarsus’ta indiğini düşünün. Onları gidip almak zorundayız. Daha sonra tekrar götürmek zorundayız. Bu otogar sorununda biran önce çözülmesini istiyoruz. İnşallah bir konsensüs sağlanır. Büyükşehir Başkanımıza ve otogar yönetimine de buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Bu sorunun biran önce çözülmesinin istiyoruz. Çünkü burada vatandaş mağdur oluyor. Bu günlerde, ‘Marka Kent Mersin’ diye bir çalışma vardır. Otogarı olmayan bir kente marka kent diyemezsiniz. Bu sorunun ortak bir yolla çözülmesi lazım.”İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler