Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu foto

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu foto

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde AK Parti üyesi 18 kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç durusunda bulundu.

AK Parti İlçe Başkanı Nimet Aksoy, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe teşkilatı mensuplarıyla birlikte 18 kişi, Silvan Adliyesi'ne giderek CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışı açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Nimet Aksoy, "CHP Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmalarda ayrıca Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye devam ederek onu, 'Diktatörlükle, diktatör bozuntusu olmakla, şeref ve namus kavramını ayaklar altına almakla, şeref ve namus kavramını bilmemekle, sonuç olarak namussuz ve şerefsiz olmakla' itham etti. Bu sebeple Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işleyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Aksoy, "16.01.2016 ve 19.01.2016 tarihinde yaptığı konuşmada haddini aşarak yüzde 52 oy alarak halk tarından seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a diktatör bozuntusu olmakla namus ve şeref kavramını bilmemekle, çöpe atmakla yani sonuç olarak namussuz ve şerefsiz olmakla itham etmiştir. Şüphelinin yönelttiği ifadelerle Cumhurbaşkanlığı seçiminde en temel hakları olan seçme özgürlüğünü kullanarak Sayın Recep Tayip Erdoğana oy vermiş bütün vatandaşlara yönelttiği bir gerçektir. Cumhurbaşkanımıza oy vermiş ve onu sevenler olarak Cumhurbaşkanımıza yapılan bu hakaretten dolayı şüphelinin Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılanması için ihbarda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler