Diyarbakır'ın turizm potansiyeli masaya yatırıldı

Diyarbakır'ın turizm potansiyeli masaya yatırıldı

Diyarbakır'ın turizm potansiyeli Dicle Üniversitesinde düzenlenen programda tartışıldı.

DİYARBAKIR - Dicle üniversitesinde düzenlenen “Turizm Haftası” etkinliğine Diyarbakır valisi Mustafa Cahit Kıraç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Hüsnü Pervane, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri (TURSAB) Birliği Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kahraman’da katıldı.

 

Toplantıda DESOB başkanı Alican Ebedinoğlu, 30 yıldır bölgede yaşanan olumsuzlukların, bölgenin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine engel olduğunu söyledi. Son 1 buçuk yıldır yaşanan güvenli ve huzurlu ortam ile esnafın ve toplumun daha mutlu ve huzurlu olduğunu kaydeden Ebedinoğlu, huzur ve güven ortamının önemine vurgu yaparak, bunun da barış ve kardeşlikten geçtiğini söyledi.

 

Bölgede tarım ve hayvancılık kadar turizmin de büyük önem arz ettiğine değinen DTSO Başkanı Hüsnü Pervane, turizmin gelişmesine yönelik altyapı çalışmalarına büyük önem verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Son dönemlerde yürütülen turizm politikaları ile artık turizm kavramının deniz, güneş, kum olmaktan çıktığını kaydeden Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, yılın belirli dönemlerine sıkışan turizm sektörünün artık yılın 12 ayına yayıldığını ifade etti. Arıcı, Türkiye’nin genelinde yakalamayı hedefledikleri turist potansiyelinin bölgede de yakalamanın hedefleri arasında olduğunu ifade etti.

 

Son olarak söz alan Vali Mustafa Cahit Kıraç, 2023 hedefleri arasında turizmin geniş yer tuttuğunu belirterek, ülke olarak dünyada turizm yönünden ilk 5 ülke arasına girme gayretinde olduklarını söyledi.

 

Turizm Haftası etkinlikleri, 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle devam edecek. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.