Diyarbakırlı eczacılar Yunus Koca için basın açıklaması düzenledi

Diyarbakırlı eczacılar Yunus Koca için basın açıklaması düzenledi

Diyarbakırlı eczacılar geçtiğimiz günlerde katledilen Eczacı Yunus Koca için bir basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır Eczacı Odası, işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Gençlik Kolları eski Başkanı Eczacı Yunus Koca için basın açıklaması düzenledi.

Eczacılar Birliği Odası adına basın açıklamasını 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Değer gerçekleştirirken, Yunus Koca’ya Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm sağlık camiasına da baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Eczacı Odası Başkanı Ferat Değer okudu basın açıklamasında; din, dil, ırk ayrımı yapmadan sağlık hizmeti verdiklerini, sırtlarında önlük ellerinde ilaç olan eczacılara yapılan tehdit ve saldırıları kendilerini yaraladığını ve kaygılandırdığını ifade etti.

Değer, “Hepimizin bildiği gibi Cenevre Sözleşmesine göre, savaş ortamında bile sağlık tesisleri, ambulans ve sağlık personellerinin mutlak korunması esastır. Çünkü sağlık personellerinin görevi insanların yaşamasını sağlamaktır. Eczacı meslektaşımıza, doktorlarmıza ve tüm sağlık emekçilerine yönelik yapılan tehdit, hakaret ve cinayetleri kınıyoruz.” dedi.

Huzur ortamına dönülmesi ve barışın tesis edilmesi için ölümlerin arkasında hangi karanlık güçler varsa bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizen Değer, şunları ifade etti: “Mesleğimiz gereği esas görevimiz yaşatmak olan biz sağlık emekçileri, göreve başlarken ettiğimiz yeminin her zaman arkasında olacağız. Toplum huzurunun, barışının ve sağlığının bozulmaması için bıkmadan, usanmadan çaba göstermeyi sürdüreceğiz.”  

Basın açıklaması eczacıların, Yunus Koca’nın hayatını kaybettiği yere karanfil bırakmasıyla sona erdi. (Yunus Sırat/M. Huseyin Temel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler