Diyarbakırlı öğrencilere meyve dağıtıldı

Diyarbakırlı öğrencilere meyve dağıtıldı

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Şehit Hazım Şahin Ortaokulu öğrencilerine meyve dağıtıldı.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çocukların sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularındaki bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Şehit Hazım Şahin Ortaokulu Öğrencilerine ‘Meyve Dağıtımı’ etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor Murat Koç, Bulaşıcı Olmayan Hastalıkları ve Programı Şube Doktor Ferah Gören ve şube çalışanları katıldı.   

“Okul öncesi çocuklar besine ihtiyaç duyar”

Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmenin her yaş döneminde olduğu gibi çocuklar içinde çok önemli olduğunu belirten İl Müdürü Aslan, “Hızlı büyüme ve gelişme nedeni ile okul öncesi çocukların pek çok besin öğesine olan ihtiyacı hayatın diğer dönemlerine oranla daha fazladır. Bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürmektedir. Toplumun çekirdeğini oluşturan ve sürekli bir büyüme gelişme süreci içinde olan çocuklar, beslenme yetersizliği ve yanlış beslenmeden en çok etkilenen gruplardan biridir. Çocukluk döneminde edinilen yetersiz ve yanlış beslenme kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve şişmanlık gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturmaktadır.”  dedi.

“Sağlıklı bir gelecek için sağlıklı nesiller”

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra çocukların daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemeleri gerektiğini dile getiren Aslan son olarak şunları söyledi:

“Fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması ve bu konuda desteklenmeleri çocukların sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerine önemli katkılar sağlamaktadır. Etkinliğimizde öğrencilere muz ve elma dağıtımı yapılarak teneffüs aralarında çikolata, cips gibi zararlı yiyecekler yerine meyve gibi sağlıklı ara öğünlerin tercih edilmesi gerekiyor. Sağlıklı bir gelecek için sağlıklı nesiller yetiştirmek lazım” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler