Diyarbakırlı tesbihçilerden yer tahsisi talebi

Diyarbakırlı tesbihçilerden yer tahsisi talebi

Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki Ulu Camii çevresindeki tesbihçiler, yetkililere çağrıda bulunarak kendilerine yer tahsis edilmesini istediler.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Diyarbakır Ulu Camii'nde başlatılan çevre düzenlemesi dolayısıyla eski yerlerinde tezgâh açamayan tesbihçiler, yetkililerden kendilerine yer tahsis edilmesini istediler.

Yapılan çevre düzenlemesinden memnun kaldıklarını belirten teşbihçiler, düzenleme sonrasında kendileri için de yer talebinde bulundular.

Birçok arkadaşının tezgâh açamadığını söyleyen Selahattin Öksüz, “Burası yıkılmadan önce tesbihçilik yapıyorduk.  Şu an burası yıkıldı. Yerimiz olmadığından dolayı tablamızı kuracak bir yer yok. Yetkililerden, bize yer tahsis etmelerini rica ediyoruz. Burası yıkıldığı için birçok arkadaşımız tezgâh açamadığından hepimiz mağdur duruma düştük. Yer olmadığından dolayı, birimiz caddenin öbür tarafında diğer birimiz ise tezgâhımızı caminin arkasında açıyoruz.” dedi.

Teşbihçi Murat Çınar da beşinci Harem-i Şerif olan Ulu Camii'nde yapılan düzenlemenin yerinde olduğunu, ancak kendilerine de yer tahsis edilmesini beklediklerini ifade ederek, “Diyarbakır Ulu Cami deyince tesbihçiler de akla geliyor. Birileri Diyarbakır Ulu Cami’ye geldiği zaman ille tesbih almak, bakmak için buraya geliyorlar.” dedi.

“Yetkililerden bizim tek bir ricamız var." diyen Çınar, "Buranın üzerinde yaklaşık 15-20 tesbihçi aile geçindiriyor. Buralar bittikten sonra, buraya gelmeme ihtimalimiz var. Yetkililerden, arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi ve bu park ve düzenleme işi bittikten sonra da bize bir yer tahsis etmelerini rica ediyorum. Şu ana kadar resmi olarak herhangi bir açıklama yapmadılar. Yalnız bu park yapıldıktan sonra bizim parkın içinde veya yanında durmayacağımıza dair bazı duyumlar alıyoruz.” diye konuştu.

15-20 seneden beri tezgâh açtıklarını belirten Emin Diril ise “Biz, Ulu Cami tesbihçileri olarak, genel kültürümüzü tanıtmak amaçlı gelip burada sergimizi açtık. Yaklaşık 15-20 yıldır bu kültürümüz devam ettirmekteyiz. Ancak şu an ki durumdan dolayı sergimizi açamıyoruz. Hepimiz evli, barklı insanlarız. Durumumuz bundan ibarettir. İstediğimiz tek bir şey, bize yer belirlemeleridir.” dedi.

Yıllardan beri Ulu Cami yanında tesbih tezgâhı açan Cengiz Ergörmüş de “7-8 senedir Ulu Camii etrafında tesbihçilik yapıyorum, başka da gelirim yok.  Bundan dolayı yetkililerden bizim için yer tespit etmelerini bekliyoruz.”

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler