​Diyarbakırlı üniversite adaylarının zorlu günü

​Diyarbakırlı üniversite adaylarının zorlu günü

Diyarbakır’da üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı.

Diyarbakır’da üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibariyle başladı.

Türkiye geneli yaklaşık 2,5 milyon öğrenci adayının katıldığı YKS'ye Diyarbakır’da da adaylar 10.15 itibariyle sınava başladı.

Diyarbakır’da üniversite adayları sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullarda hazır bulundular.

Herhangi bir usulsüzlüğün yaşanmaması adına alınan tedbirler kapsamında cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinası, bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, çanta, cüzdan, kredi kartı gibi her türlü manyetik kart, kesici ve delici aletler, saat ve sözlük işlevi olan aygıtlar, sınav kağıdı harici müsvedde olarak tabir edilen kağıtlar, plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşya, kalem, silgi, kalemtraş, hesap cetveli veya makinası, ehliyet veya kurum kimlik kartları, kulaklık, bluetooth, anahtar ve anahtarlık, her türlü takı gibi eşyaların içeri alınmaması için detaylı aramalar yapıldı.

Bu tür içeri sokulması yasaklanmış malzemelerin muhafazası için ve herhangi bir mağduriyetin oluşmaması adına okul bahçelerinde emanet standları oluşturuldu. Sınav merkezlerine yakın iş yerlerinin dahi bunu fırsata çevirerek emanet kabul edildiğine dair ilanlar astığı görüldü.

Kural gereği saat 10.00’da okul bahçelerinde yakınlarını bekleyenler saha dışına çıkarılarak bahçe kapıları kapatıldı.

3 oturumda yapılacak olan YKS, TYT, AYT ve YDT olarak üç oturumda tamamlanacak. Oturumlar bugün öğleden sonra devam edecek. Bugünkü YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) için adaylara 135 dakika süre verildi.

Yarın ki YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) de 10.15'de başlayacak ve 180 dakika süre tanınacak. YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) de saat 15.45'te başlayacak ve adaylar 120 dakika ter dökecek. Böylece YKS maratonu sona erecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler