Diyarbakırlılar belediyeyi ilaçlamada duyarsız buluyor foto

Diyarbakırlılar belediyeyi ilaçlamada duyarsız buluyor foto

Havaların ısınmasıyla birlikte zararlı sinek ve böceklere karşı belediyenin ilaçlama yapmadığını savunan Diyarbakırlılar, belediyenin ilaçlama konusunda duyarsız davrandığını ileri sürdüler.

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek, karasinek, tatarcık, larva ve erginlere karşı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın ilaçlama yapmadığını savunan Diyarbakırlılar, geceleri sivrisinek, karasinek, haşere ve böceklerden dolayı uyuyamadıklarını belirttiler.

Haşerelerin yaz mevsimiyle birlikte çoğaldığını dile getiren halk, belediyenin ilaçlama konusunda duyarsız davrandığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Her yıl olduğu bu yıl da belediyesinin düzgün ilaçlama yapmadığını ifade eden M. Salih Timuçin, “Yaz ayları başladığı gibi sinekler ve haşereler çoğalmaya başlıyor. Sadece birkaç kez ilaçlama ne kadar doğrudur ki. Özellikle geceleri sokak lambaların altları bilmediğimiz böceklerle doluyor. İçeri sivrisinek ve karasinek girer diye evimizin penceresini açmaktan korkuyoruz. Kısa bir süreliğine pencereler açık kaldığında ise sivrisinekler ve böcekler ışığı görerek içeriye giriyor ve bizi rahatsız ediyor.” dedi.

İlaçlamanın düzenli yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Timuçin, “Büyük bir kente yaşıyoruz. Sadece kaldığımız semte sorun yaşamıyoruz kenttin her tarafı öyle mutlaka düzenli olarak ilaçlama yapılması lazım.” diye konuştu.

Belediyenin ilaçlama yaptığına şahit olmadığını söyleyen Esnaf Yakup Tanriverdi, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ilaçlama yaptığını söylüyor ama biz neden görmüyoruz ve hala sinekler ortalıkta ve gün geçtikçe artıyor. Esnaflık yapıyorum haliyle müşteriler işyerime geldiğinde rahatsız oluyorlar. Belediyenin binlerce çalışanı var bunların ne yaptıklarını bilmiyoruz ve bu ayrı bir muamma. İnan biz daha şahit olmadık belediyenin ilaçlama yaptığını. Mart ayından itibaren yapılması gereken ilaçlama doğru düzgün şehirde yapılmış değil. Belediyeden halka hizmet yapmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Müslim Ayık ise sıcaklar başladığı gibi sinek ve böceklerin ortaya çıktığını anımsatarak, “ Diyarbakır’ın sıcak havaları malum, herkes biliyor. Sadece yaz aylarında birkaç kez ilaçlama yapılmaz. Ama Allah’ın takdiri havalar biraz serin olduğunda sineklerden kurtuluyoruz. Belediye üzerine düşen görevi yapsın.” dedi.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.