​Diyarbakırlılar Berat Kandilini Ulu Cami'de ihya etti

​Diyarbakırlılar Berat Kandilini Ulu Cami'de ihya etti

​Ramazanın habercisi olan Berat Kandilini ihya etmek için Diyarbakırlılar tarihi Ulu Camiinde bir araya geldi.

Ramazanın habercisi Şaban ayının 15'inci gecesi olan Berat Kandilini ihya etmek için Diyarbakırlılar tarihi Ulu Camiinde bir araya geldi.

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camiinde Berat Kandili münasebetiyle yatsı namazı müteakip düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, kasideler seslendirildi.

Berat Kandili dolayısıyla yapılan programda Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu günün ehemmiyetine ilişkin vaaz verdi.

İnsanların Hazreti Âdem'den bugüne kadar bir imtihan içerisinde olduğunu hatırlatan Fakirullahoğlu, "İlk insan Hazreti Âdem'den beri 124 bin peygamber gelmiş. Hepsi birer mübeyyin olarak insanlara Allah'u Teâlâ'nın emirlerini anlatmış. Öyle peygamberler gelmiş ki, hiç ümmeti olmamış. Öyle peygamberler gelmiş ki, sadece bir günahı insanların hayatından çıkarmak için çabalamış. Hata etmek, günah işlemek, yanlışa düşmek insanoğlunun yapısında vardır. Hata etmek bize babamız Hazreti Âdem'den miras olarak kalmıştır." dedi.

Tüm kulların günahkâr olabileceğine vurgu yapan Fakirullahoğlu, "Hiçbir kul günahsız olmaz. Günah işlememeyi, günahtan arınmayı, günahtan korunmayı Allah kendi peygamberlerine has olarak bırakmış. Ulema bu konuda şöyle diyor, 'Allah onlara öyle bir zırhlandırmış ki, onların günah işleme yetileri yokmuş.' Hazreti Âdem bir hata ettiği için cennetten çıkarılmış. Allah bize şunu gösteriyor, insanoğlu günahkârdı ama rabbini tanıyınca Allah onun günahlarını affetmeye muktedirdir." ifadelerini kullandı.

Bu gecelerin fırsat bilinip tevbe edilmesi gerektiğini belirten Fakirullahoğlu, "Bizim günahlarımızdan büyük bir Allah'ımız var. Bizi bizden daha iyi bilen, bizi yoktan var eden Allah, el açıp tövbe etmemizi, ona yalvarmamızı, bağışlanmamızı istiyor. Biz günahkâr olan insanların bu geceler fırsat olarak değerlendirip rabbimize yönelik el açmamız gerekiyor. Allah'u Teâlâ canı gönülden tövbe eden kullarından eylesin." şeklinde konuştu.

Fakirullahoğlu'nun vaazından sonra imam hatiplerden Recep Sevük, Ömer Kılıç ve Fatih hoca'nın seslendirdikleri Kürtçe-Türkçe mevlid-i şerifler ve kasideler ile devam etti.

Kandil programı yapılan dua ile sona erdi.

İLKH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler