Diyarbakırlılar Kadir Gecesi Camilere ve Meydanlara Akın Etti

Diyarbakırlılar Kadir Gecesi Camilere ve Meydanlara Akın Etti

Kur'an-ı Kerim'in indiği ve Kuran ayetiyle bin aydan daha hayırlı olarak ifade edildiği gecede Müslümanlar camilere akın etti.

DİYARBAKIR  - Ramazan ayının son on gününde aranması tavsiye edilen ancak genel kanı olarak her yıl ramazan ayının 27. Gecesinde ihya edilen Kadir gecesi münasebetiyle Diyarbakır halkı dün akşam adeta camilere akın ettiler.

Diyarbakır’ın asırlık camilerinin hınca hınç dolduğu gecede Müslümanlar, İslam ümmetinin içinde bulunduğu durumlardan kurtulmak ve Siyonist İsrail’in saldırıları karşısında direnen Filistin halkının muzaffer olması için dakikalarca dua ettiler, konut okudular ve tespih namazı kıldılar.

Diyarbakır Ulu cami, Nebi camii ve Hz. Süleyman camii ve Dağkapı Şeyh Sait Meydanını dolduran Müslümanlar gece münasebetiyle duygulu ve hüzünlü dakikalar yaşadıkları belirtirken, özellikle Ulucami’de sakalı şerif’in ziyarete açılmasına halk yoğun ilgisi gösterdi.

“Müslümanların bombalar altında şahadet şerbetlerini içmekte”

Gecenin önemine binaen bir açıklamada bulunan Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Platformu başkanı Mehmet Duyu, gece münasebetiyle tüm Müslümanların Kadir gecelerini tebrik ettiğini söyledi.

Duyu,  İslam alemi olarak zor bir süreçten geçildiğini ve  Filistin,Suriye, Irak, Mısır, Libya, Arakan, Orta Afrika, Afganistan,Çeçenistan, Doğu Türkistan ve daha isimlerini sayamadıkları bir çok İslam coğrafyasında Müslümanların bombalar altında şehadet şerbetlerini içmekte olduklarını söyleyerek, yaşanan acı durumlara işaret etti.

“Ey Rabbimiz İnen meleklerinin arasında nişanlanmış muharebe meleklerini de gönder ki..”

Duyu, “Kimileri diri diri yakılmakta, kimileri kurbanlık kuzular gibi boğazlanmaktadır. Ve Bugün gecelerden Mübarek Kadir gecesi! Hayat sistemimiz Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu, Melekler ve Ruh( Cebrail) un hayırlı işler için inmede yarıştığı bin aydan daha hayırlı olduğu ve tan yerinin ağarmasına kadar selamet olduğu Kadir gecesi. Duaların makbul olduğu, tövbe ve istiğfarın yerini bulduğu bu mübarek gecede, her zaman olduğu gibi yine en çok darda olan Müslüman kardeşlerimizin duaya muhtaç oldukları bir zaman dilimindeyiz...

Bir yandan kendi geçmişimize ve günahlarımıza pişman olarak, Rabbimize yalvararak “ Ya Rabb sen Affuv’sun affetmeyi seversin bizleride affet.” diye niyaz ederken; Diğer yandan da “Ey Rabbimiz İnen meleklerinin arasında nişanlanmış muharebe meleklerini de gönder ki, İsrail ve diğer zalimleri tarumar etsinler, boyunlarını vursunlar, parmaklarını doğrasınlar.” diye yalvaralım. Savaşan kahramanlarımıza sebat ve muzafferiyet dileklerinde bulunalım inşallah.” ifadelerini kullandı.

“İslam aleminin birçok yerinde Müslümanların kanı akıtılıyor”

Diyarbakır Eğitim Bir Sen şube başkanı Yunus Memiş ise bu mübarek günde İslam aleminin birçok yerinde Müslümanların kanının aktığına vurgu yaparak, “Kadir gecesinde tüm İslam alemini ve vicdanı olan herkesi, İsrail in zulmüne maruz kalan Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua etmeye davet ediyorum.” dedi.  (Fikret Özkan  - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.