​Diyarbakırlılar: Parklar ihtiyaçları karşılamada yetersiz

​Diyarbakırlılar: Parklar ihtiyaçları karşılamada yetersiz

Diyarbakır'da sosyal park alanlarındaki eksiklikleri dile getiren vatandaşlar, ailelerin lavabo, bebek emzirme, abdest ve namaz gibi zaruri ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çektiğini belirttiler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki sosyal donatı alanlarından biri olan parklara gelen vatandaşlar; bu alanlarda abdest ve namaz yerleri, çocuk emzirme odaları gibi ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini belirttiler.

Parklarda vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarının yanı sıra günlük yaşam içerisindeki zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için imkanlar oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Ailece park ve yeşillik alanlara gelen annelerin çocuk emzirme konusunda sıkıntılar yaşadığını dile getiren vatandaşlar, annelerin sağlıklı ve mahremini koruyabileceği, gönül rahatlığıyla bebeğini emzirebileceği emzirme odaları olarak tabir edilen bölüm veya kabinler oluşturulması, zaruri ihtiyaçlarını giderme konusunda tuvalet, abdest alma avluları gibi imkanların oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Müslüman olan halkın dini vecibelerini yerine getirebilmesi için cami arayışına girmesi Diyarbakır gibi Peygamberler şehri açısından en büyük eksikliklerden biri olarak görülüyor.

Merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkında eksiklikleri dile getiren vatandaşlardan Ömer Aladağ, "Annemiz, bacımız, gelin veya genç bayanların buraya geldiği zaman lavabo ihtiyacını karşılayabilmesi, çocuğunu rahatlıkla emzirebilmesi varken saklanarak veya imkânlar olmadığından dolayı o kadar yolu tekrar geri gitmeleri hoş bir şey değildir. Namaz için ufak dahi bir mescit olsa iyi olur." dedi.

Gün içerisinde binlerce insanın uğradığı parkta cami olmadığından dolayı namaz kılmak isteyenlerin uzaklara gitmek mecburiyetinde kaldığını belirten Mehmet Kırtay, güveliğin de olmadığına dikkat çekerek, "Burada güvenlik görevlisi var mı, yok. Ama olsa iyi olurdu. Hava almak için geliyoruz. Burada cami yok. Günde binlerce insan buraya geliyor. Burada cami olmadığından insanlar namaz kılmak için uzaklara gidiyor. Burada cami olsa uzağa gitmez." ifadelerini kullandı.

Tüm park alanlarında güvenliğin olması gerektiğini hatırlatan Fethi Uçurum ise "Herkes huzur içerisinde buraya geldiği zaman aileler, çocukları konusunda endişelenmesin. Buraya rahatlıkla gelip istirahatini ederek veya pikniğini yaparak gönül huzuru içerisinde evine dönebilmesini istiyorum. İhtiyarlar evden çıkıp buraya dinlenmeye geliyor. Namaz zamanı geldiğinde lavaboya gitmek, ihtiyacını görmek, abdest almak istiyor ama yer yok, cami uzaktır. Anneler aileleriyle, çoluk-çocuğuyla beraber geldiği zaman çocuklarını edebiyle emzirebilecekleri bir yerin olması gerekir." şeklinde konuştu.

Koşuyolu parkında namaz kılacak yer aradığını söyleyen Nizamettin Kozan, "Şu anda abdestim var. Namaz kılmak için gözümü gezdiriyorum. Diyarbakır'ın en büyük parklarındandır ama eksikler var. Belki belediye açısından ufak bir durumdur ama en önemlisi namaz kılma yeri ve güvenli oturma yeri yok." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler