Diyarbakırlılar: Türkiye israili devlet olarak tanımamalıdır

Diyarbakırlılar: Türkiye israili devlet olarak tanımamalıdır

​Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesini değerlendiren Diyarbakırlılar, kararın İslam âlemine bir hakaret olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin siyonistleri devlet olarak tanımaması gerektiğini belirttiler.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesini Diyarbakır halkı İLKHA’ya değerlendirdi.

Amerika’nın girişimini İslam âlemine bir hakaret olarak niteleyen Diyarbakırlılar, Türkiye’nin,  siyonistleri devlet olarak tanımaması gerektiğini belirttiler.

Tüm İslam âleminin karar karşı tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Diyarbakırlılar, Kudüs’ün Müslümanların canı olduğunu ve Müslümanların Kudüs için kanını akıtmaya hazır olduğunu söylediler.

Özellikle Müslüman devletlerinin yöneticilerinin karara karşı koyması gerektiğini dile getiren vatandaşlarda Hasan Tokur, kararı bir hakaret olarak niteledi.

Tokur, "Tüm İslam ülkeleri buna tepkilerini koymaları lazım. Maalesef Arap ülkeleri ‘Müslüman’ diye geçiniyorlar ama hiçbir tanesinden ses çıkmıyor. Pazar günü Diyarbakır’da Kudüs ile ilgili miting olacak, inşallah Allah nasip ederse o mitinge katılacağız. Kudüs için yapılan her etkinliğe her zaman destek veririz. Bu her Müslümanın yapması gereken şeydir." dedi.

Her alanda karara karşı tepki konulması gerektiğini söyleyen Mehmet Ülser de Kudüs’e sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Kudüs’ün tarihten beri Müslümanların olduğunun altını çizen Ülser, "Amerika zaten bu söylemiyle Avrupa'da da hiçbir destek alamadı. Hem sosyal medyada olsun, hem de yaptığımız eylemlerle olsun tepkimizi ortaya koymamız lazım. Allah razı olsun, HÜDA PAR Pazar günü burada bir etkinlik yapacak. Tüm Müslümanlardan dileğimiz bu etkinliğe katılıp destek vermelidir." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar birbirlerine bağlandığı zaman bütün zulümler biter"

Amerika’nın Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesindeki cesaretini İslam ülkesinin içinde bulunan fitneye bağlayan Rıza Ersöz,  tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"Allah Teâlâ, hakka yardım etsin. Müslümanlar birbirlerine bağlandığı zaman bütün zulümler biter. Eğer fitne olmasa her şey güzelce gider ve biter. Şimdi fitne vardır, şeytan var işin içerisinde. Allah Teâlâ o şeytanların boynunu kırsın."

Siyonistlerle her türlü ilişkinin kesilmesi çağrısında bulunan Rasim Yücel ise bütün Müslümanların Amerika ve siyonistlere karşı birlik olması gerektiğini vurguladı.

"Bütün Müslümanlar da israille ticaretini kessinler"

Amerika’nın kararını hiçbir Müslüman’ın kabul etmemesi gerektiğini dile getiren Yücel, "Ben bir vatandaş olarak bütün Müslümanları Amerika’ya karşı çağırıyorum. Zalimce davranıyor. Müslümanların bunu kabul etmemesi lazım. Bütün Müslümanlar da israille ticaretini kessinler. Müslüman Müslümanı desteklemese o Müslüman değildir. Suud Kralını da Müslümanlığa davet ediyorum. Çünkü Amerika’ya bel çıktı. Eğer biz birbirimize yardım etmesek zaten bunlar bizi kışkırtmaya çalışacak, bizi birbirimizden ayırmaya çalışacak. Irak, Suriye gibi yapacaklar. Pazar günü mitinge de katılacağı,  hem de ailemle beraber katılacağım." şeklinde konuştu.

Kudüs’ün ümmetin ilk kıblesi olduğuna dikkat çeken Abdullah Temeloğlu da Amerika’nın Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesinden daha zalimce bir şey olmadığını söyledi.

"Bu karar insanlığa zulümdür"

Temeloğlu, "Bundan daha zalim bir karar dünyada bugüne kadar ne verilmiş ne de bundan sonra verilecek. Bu karar insanlığa zulümdür. Kudüs ümmetin ilk kıblesi olduğu için canını ve malını feda etmelidir. Pazar günü düzenlenecek mitinge de inşallah katılacağız." diye konuştu.

Amerika’nın Ortadoğu’daki kirli oyunlarına vurgu yapan Kasım Şenol da Türkiye’nin siyonistleri devlet olarak tanımaması gerektiğini belirtti.

"Türkiye meclisi toplamalıdır, ‘israil denilen devleti tanımam’ kararı almalıdır"

Şenol tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"Amerika Ortadoğu’da fitne yapıyor. Ortadoğu’yu karıştırıyor. Türkiye’yi bu işlerle meşgul ederek bazı amaçlarına ulaşmak istiyor. Müslümanlar buna uyanık olmalıdır. Türkiye de bu konuda meclisi toplamalıdır. ‘İsrail denilen devleti tanımam’ kararı almalıdır. Bu bizim onursal duruşumuzdur. Kuds-ü Şerif bizim ilk kıblemizdir, Kuds-ü Şerif bizim canımızdır. Biz kanımızı Kudüs için dökmeye hazırız."

Karara karşı Müslümanların bir olup tepkisini göstermesiyle Amerika’nın kararında vazgeçeceğini ifade eden Reşat Sürer de Pazar günü düzenlenecek "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitinge katılacağını söyledi. (M. Hüseyin Temel, Abdurrahman Tetik – İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.