Diyarbakırlılardan defileye sert tepki

Diyarbakırlılardan defileye sert tepki

Diyarbakır Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kız öğrencilere giydirilen uygunsuz kıyafetlerle düzenlenen defileye vatandaşlar sert tepki gösterdi.

Diyarbakır Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından onlarca sahabenin medfun olduğu merkez Sur ilçesinde kız öğrencilere giydirilen uygunsuz kıyafetlere Diyarbakır halkı sert tepki gösterdi.

Diyarbakırlılar, Sur ilçesinde bulunan tarihi Cemil Paşa Konağı'nda düzenlenen kıyafet ve saç tasarım defilesinin ilim ve sahabeler şehrine yakışmadığını söylediler.

Son yıllarda eğitim-öğretim döneminin sonlarında; "bahar şenlikleri", "mezuniyet geceleri", "yılsonu etkinlikleri" isimleriyle düzenlenen programların çoğalması dikkat çekiyor. Bu programlar çoğu zaman toplum kültürünün reddettiği görüntülere de sahne oluyor.

Geçmiş yıllarda yoğunluklu olarak üniversitelerde düzenlenen etkinlikler, son dönemlerde İlkokul, ortaokul ve liselerde de organize edilmeye başlandı.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) düzenlenen bir defilede de küçük kız çocukları, uygun olmayan kıyafetler giyinmiş genç kızlarla birlikte gösteri yapmış ve bu kentteki sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilmişti.

Yapılan defileye sert tepki gösteren Mürşit Demir, "Son derece tepkiliyim, orada o kadar sahabe yatıyor. Bu manzara Diyarbakır'a yakışmıyor. Devlet ve büyüklerimizden oralara sahip çıkmasını, kardeşlerimizi ve bacılarımızı öyle şeylerde korumak istiyoruz." dedi.

Bu tür programların Diyarbakır'a yakışmadığını söyleyen M. Zait Genç Diyarbakır'ın bu tür definelerle, hırsızlıkla anılmasını istemediklerini, ilim şehriyle anılması gerektiğini belirtti.

Erdal Ulukanoğlu ve Hamit kılıç Uygun olduğunu düşündüklerini, İslamiyet'e göre yapılması gerektiğini ve kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade ettiler.  

Keleş Yiğit de "Yapmamız lazım, kim yapmışsa ayıp etmiş inşallah bir daha olmaz. Diyarbakır Peygamberleriyle sahabeleriyle İslamiyet'iyle güzellikleriyle fethiyle bu tür şeylere anılması lazımdır." dedi. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA) 
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler