Diyarbakr'da Mustazaflar Cemiyeti halkla bayramlaştı

Diyarbakr'da Mustazaflar Cemiyeti halkla bayramlaştı

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, açık alanda düzenlediği bayramlaşma programında halka bayramlaştı.

DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti geleneksel hale getirdiği bayramlaşma programını ikindi namazından sonra saat 16. 30'da Sümer Park'ta gerçekleştirdiği. 7'den 70'e Diyarbakırlıların katıldığı bayramlaşmada, programının sonuna kadar salavatlar hiç kesilmedi.

Mustazaflar Cemiyetinin düzenlediği Toplu Bayramlaşma Programına katılanlar arasında HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR Kurucu üyelerinden Vedat Turgut, İslami mücadeleden dolayı Şehit edilenlerin yakınlarının yanı sıra uzun süreden beri zindanlarda yatan mahkûm yakınlarının da katıldığı gözlendi.

Katılımın yoğun olduğu gözlenen bayramlaşma töreninde bayramlaşmaya gelenlere şeker ve tatlı ikram edildi. Özlem Ajans sanatçıların öncülüğünde getirilen salâvatlar eşliğinde platformun üye ve gönüldaşları halkla bayramlaştı.
Etkinlikte kısa bir açılış konuşması yapan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Abdulkudus Yalçın, Filistin'deki Müslümanlar için Yahudilerin mallarının boykot edilmesi gerektiğini aksi halde Yahudilerin mallarını boykot etmeyenlerin Müslümanlara karşı samimiyetsiz olduğuna değindi.

Bayramın ferahlık olduğunu dile getiren Yalçın, “Ama maalesef küfür bu ferahlığı bırakmıyor. Bayram kardeşliğin bir arada olmasıdır. Eğer küfür Müslümanlara karşı bir olur ise ve Müslümanların ferahlığına, keyiflerine engel olur ise o zaman da Müslümanların ellerinde gelen tek şey kardeşliktir ve Müslümanlar da kardeşliklerini göstermek zorundalar.” dedi.

Peygamber Efendimizin Medine'de Müslümanlar arasında kardeşliği emrettiğini vurgulayan Yalçın, “Müminler hangi mezhepte, hangi tarikatta olur ise olsun bu bütün müminler birbirlerinin kardeşleridir. Eğer gerçekten iman sahibi olanlar birbirlerinin kardeşleridir. Çünkü Allah-u Teala ayeti kerimede dememiş müminler birbirlerinin arkadaşlarıdır. Allah-u Teala ayeti kerimede diyor, tüm müminler kardeştir. Çünkü kardeşlik sevgiyi, fedakârlığı, dürüstlüğü ve kaynaşmayı istiyor.” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik Ömer Çelik Hoca'nın yaptığı dua ile son buldu. (Ali Adiyaman - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.