Doğalgazın yaygınlaşmasıyla sobaya ilgi azaldı

Doğalgazın yaygınlaşmasıyla sobaya ilgi azaldı

Batman'da soba imalatçıları, doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla sobaların eskisi gibi rağbet görmediğini belirttiler.

BATMAN - Kış mevsiminin yaklaşmasıyla havalar soğumaya başladı. Sobacılar, aylar öncesinden imal ettikleri sobalara alıcı bekliyor. Yazın imal ettikleri sobaları vitrinlere taşıyan soba imalatçıları, gözünü satışlara dikti.
 

Batman’da 15 senedir baba mesleğini sürdüren ve bununla geçinen İlham Yılmaz, kente doğalgazın gelmesiyle teknolojiye yenik düşeceklerini ifade etti. Yıldız, yazın imal ettikleri odun ve kömür sobalarını, satışa sunduklarını ve bunları genellikle şehir dışındaki kırsal alanda bulunan kişilerin aldığını söyledi.

 

Yıldız, “Yazın satışlar pek fazla olmadığı için sobaları imal edip depoluyoruz. Kışın ise bu sobaları sipariş üzerine şehir dışında kırsal alanlara gönderiyoruz. Kömür ve odunun bir arada yakacağı sobaları daha çok köylerde oturanlar tercih ediyor. Batman’a doğalgazın gelmesiyle adeta teknolojiye yenik düşüp baba mesleğini kaybetmeyle karşı karşıya kalacağız.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.