Doğmadan kendisine 6 kez kan nakli yapılan bebek dünyaya geldi

Doğmadan kendisine 6 kez kan nakli yapılan bebek dünyaya geldi

Gaziantep’te anne karnında iken 6 kez kan nakli yapılan bebek, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde anne karnında iken kendisine 6 kez kan nakli yapılan bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya gözlerini açtı.

Riskli gebelik nedeniyle kontrolleri sıkı tutulan ve hamilelik döneminde karnındaki bebeğe 6 defa kan nakli yapılan Lütfiye Bozan,  bebeğini kucağını almanın sevincini yaşadı.

Gaziantep’te sadece Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Perinatoloji Uzmanı Dr. Tuncay Yüce tarafından gebeliğinin 13’ncü haftasında Lütfiye Bozan’ın bebeğine anne karnında kan nakli yapıldı.

Bozan, Kadın Doğum Kliniği Yüksek Riskli Gebe Polikliniği’nde kan uyuşmazlığı tanısıyla kontrol altında tutuldu. Yapılan düzenli takip ve kontroller sonunda 22’nci gebelik haftasında fetusda kansızlık olduğu tespit edilerek anne karnındaki fetusa ilk kan verildi.

Devam eden süreçlerde anne karnındaki fetusa 2 haftada toplamda 6 defa kan nakli yapılarak fetusun kan düzeyi normale getirildi. Başarılı bir şekilde uygulanan son nakil sonrası doğum gerçekleştirilerek Bozan’ın bebeği sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Büşra ismini verdiği bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan anne Bozan, yaşadığı bu duygunun paha biçilemez bir duygu olduğunu söyledi.

Öte yandan, minik Büşra ile birlikte son altı ayda 6 bebeğin başarıyla uygulanan kan nakli operasyonu ile sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiği belirtildi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.