"Doğru kararı birinci derece mahkeme verir"

"Doğru kararı birinci derece mahkeme verir"

Başbakan Binali Yıldırım, AYM'nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay için tahliye kararıyla ilgili olarak, "Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemedir. Dosyanın içeriğini Anayasa Mahkemesi bilmiyor." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında verdiği tahliye kararını değerlendirdi.

Yıldırım, "Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını bizim hükümetimiz getirdi. Anayasa Mahkemesi'nin kararını beğeniriz beğenmeyiz, bunun incelenmesi, değerlendirilmesi ayrı bir şeydir. Ancak takdir edersiniz ki ilk derece mahkemesi dosyaya hâkimdir. Anayasa Mahkemesi değerlendirmesinde birkaç husustaki iddiayı dayanaktan yoksun bulup reddetmiştir. Tutuklanma sebebini yeterli görmeyen bir karar almıştır. Dosyanın içeriğini biz de bilmiyoruz, Anayasa Mahkemesi de bilmiyor. O bakımdan doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemesidir. Verilen karar iddianame sürecine kadar olan işlemlerle ilgilidir. Yerel mahkeme Anayasa Mahkemesi'nin kararını da dikkate alarak en uygun kararı verecektir. Bizim idare olarak beklentimiz FETÖ ile mücadelenin zaafa uğramasına sebep olacak veya böyle anlaşılacak kararları almamalarıdır." şeklinde konuştu.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısına ilişkin soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Hem haksızlıktır, hem de ABD-Türkiye ilişkilerine olumlu katkısı olmaz. Ankara ne kadar güvenliyse, Washington o kadar değerli. Küresel teröre karşı daha fazla dayanışma gerekiyor." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.