Doğruhaber Gazetesi oda TV'nin densizliğini manşete taşıdı

Doğruhaber Gazetesi oda TV'nin densizliğini manşete taşıdı

Doğruhaber Gazetesi, "Halkı kin ve düşmanlığa Ağır Tahrik" başlığıyla oda TV sitesinin İslami değerlere yönelik hakaretlerini manşetine taşıyarak hiç kimsenin, hakareti bir düşünce özgürlüğü olarak sunamayacağına dikkat çekti.

Oda TV adlı internet sitesinde Hazreti Muhammed'e ve İslamî değerlere yönelik hakaret ve saldırılar, kamuoyunun büyük tepkisini çekiyor.

Doğruhaber Gazetesi de "Halkı kin ve düşmanlığa Ağır Tahrik" başlığıyla oda TV'nin densizliğini bugünkü manşetine taşıdı.

Muhsin Şenol imzasıyla yayımlanan haberde, hiç kimsenin, hakareti bir düşünce özgürlüğü olarak sunamayacağına dikkat çekildi.

Haberin tamamı şöyle:

Bazı karanlık eller İslam'ın en kutsal değerlerine hakaret ederek halkı tahrik etmeye devam ediyor. Nazif Ay'ın baştan sona hakaret dolu yazısını yayınlayan oda TV toplumsal kaos planlarını devreye koydu. Sitenin yayınladığı hakaret dolu yazılar mevcut mevzuata göre suç teşkil ediyor. Yargının harekete geçmemesinden de cesaret alan site, Hakaret ve tahriklerine yönelik eleştirileri algı operasyonuyla tehdit gibi yansıtıyor. Bu yolla kamuoyunu yanıltmaya ve yönlendirmeye çalışıyor.

Yazı baştan sona tahrik içeriyor

Her fırsatta halkın değerlerine ve İslam'a hakaretler eden oda TV bu sefer de tahrik peşinde. 21.11.2018 tarihli ‘Ders kitaplarında cihat işte böyle öğretiliyor' başlıklı yazısında iki cihan güneşimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v) ve İslam'ın cihad anlayışına hakaretler savuran Nazif Ay, şöyle diyor: "Oysa Allah Hz. Muhammed'e ‘Biz sana Kur'an-ı eşkıyalık yapasın diye göndermedik.' Şeklinde seslenmişti, ama İslam tarihi cihadı bahane ederek, ganimet, köle ve cariye edinme eşkıyalığının şahikasını yazdı, maalesef."

Yazar, "Sana Kur'an'ı mutsuz olman için indirmedik." (Taha-2) mealindeki Ayete "Biz sana Kur'an-ı eşkıyalık yapasın diye göndermedik" şeklinde meal vererek akıl almaz bir tahrikte bulunuyor. ' yazının tüm bölümlerinde baştan sona değerlerimize hakaret eden Nazif Ay, TCK 216'da düzenlenen Tahrik suçunu açıkça işlemiştir. Aynı şahsın 13 Aralık 2018'de ‘Ben Müslümanım' başlıklı hakaret dolu bir başka yazısı daha yayınlandı. "Ben Yahudi'yim", "Ben Hristiyan'ım" başlıklı yazılarında Yahudilik ve Hristiyanlık güzellemesi yapan Ay, söz konusu İslam olunca içindeki kin ve nefreti açığa vurarak Peygamber Efendimize ağır hakaretlerde bulunuyor.

TCK 216 ne diyor?

TCK'nın 216. Maddesi'nde adeta oda TV ve yazarının yaptığı açık tahriki tanımlıyor:  "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

"Hakaret, düşünce özgürlüğü olamaz"

Yapılan hakaret içerikli açıklamayı değerlendiren İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Avukat Mehmet Karadağ, açıklamanın araştırmalara veya tarihsel gerçeklere dayalı olmayan hezeyanlardan, çarpıtmalardan ibaret bir açıklama olduğunu söyledi. Karadağ, "Daha önce de benzer durumlar yaşanmıştır. Biz yapılan bu açıklamayı provokatif ve art niyetli bir açıklama olarak görüyoruz. Zaten ilmi dayanaktan yoksundur. Akl-ı selim biri araştırırsa görecek ve teslim edecek ki bir sosyal müessese olarak zamanın tüm dünyasında geçerli ve cahili kölelik sistemini mümkün mertebe ıslah etmek ve yok edilecek seviyeye getirmek İslam'a nasip olmuştur. Kadına hak ettiği değeri veren de yine İslam'dır. Bunu düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü olarak lanse etmek asla kabul edilemez bir durumdur. Tabi ki her şeyden önce kutsallarımıza, dinimize, peygamberimize yapılmış olan açık saldırıdır. Bunun tevil edilecek bir yönü yoktur. Açıkça inancımıza, inanç hürriyetine yapılmış olan bir saldırıdır. Kimse hakareti bir düşünce özgürlüğü olarak sunamaz, takdim edemez." ifadelerini kullandı.

Site mağdur edebiyatı yaparken yorumlarda İslam'a hakaretler yağdı

Karanlık odakların yazıp çizdiği senaryoda figüranlar ise boş durmadı. Sitenin, mağduru oynadığı haberlerin altına yapılan yorumlar İslam'a hakaret platformuna çevrildi. Halkın yüzde 99'nun Müslüman olduğu Türkiye'de değerlere yönelik yapılan hakaretlere oda TV'nin kitlesi de dahil olarak halkı kin ve düşmanlığa sevk etme tahrikini üst boyuta taşıdı. @Jacoben1919 adlı bir twitter kullanıcısı tahriklere kapılarak şu yorumla İslam düşmanlığını dile getiriyor: "Tarikat ve cemaatler kapatılsın, liderleri yargılansın, mal varlıkları hazineye devredilsin, imam hatipler kapatılsın, DİB kapatılsın, camilerin ve din görevlilerinin masrafları o hizmeti alanların cebinden karşılansın."

İslam'a saldırma ‘özgürlüğü'

Sosyal medyada taktığı maskelerin ardından halkın değerlerine hakaret eden bir diğer kullanıcı ise; @yallah_arab: "İslam, katliam dinidir." deme ‘özgürlüğünü' kendinde bulabiliyor. Provokasyon içerikli haberlerin dozajı yükseldikçe tahriklere kapılıp yorumlarda dini değerlere sövenlerin sayısının arttığı da görülüyor. Artan nefret dolu yorumlar arttıkça da planları toplumsal kaos olanların keyfi de artıyor.

Amaçları halkı kin ve nefrete teşvik

Okuyucularımızdan özür dileyerek bu nefretin boyutlarını göstermek ve yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten bir yorumu buraya taşıyoruz. İşte kin ve nefretin boyutlarını gözler önüne seren hakaret dolu yorum: "Türk Ulusalcısı- @Huzursuz_delii: "Odatv'ye katliam çağrısı yapıyor a… müslümanı, sonra ben senin allahına, muhammedine küfür edince suç bende, allahının da, muhammedin de…" Yayınlamaktan utandığımız bu yoruma sebep olan oda TV ve yazarının emellerinin ne olduğu da anlaşılmış oluyor.

"Provokasyon adım adım işliyor"

Tüm bu kışkırtıcı haber ve yorumlara karşı sağduyulu halk, yazıyı yazan ve yayınlayanların yargılanması gerektiğini belirten seviyeli eleştiriler yaptı. Fatih Taş adlı sosyal medya kullanıcısı provokasyona dikkat çekerek, "Evet maalesef şu kritik dönemde insanların sinir uçlarına dokunarak yaptığınız provokasyon adım adım işliyor. Ve çağrı yaptığınız devlet herhangi bir girişimde bulunmadı, siz de geri adım atmayarak bıyık altında gülüyorsunuz sinsice seviniyorsunuz..." yorumunda bulundu.

"Oda TV yargı önünde hesap vermeli"

Mehmet Baykara isimli kullanıcı ise, "Kimse kimseyi katledemez ama bende buradan yargıyı ve hükûmeti uyarıyorum odatv ve odatv çalışılanlarının tamamının yargı önünde hesap vermesi gerekiyor. Toplumu kin ve düşmanlıda sevk etmek. Toplumu bölücülük ve teröre teşvik etmekten yargılanmalısınız" ifadelerini kullandı.

"Art niyetli kimselerin oyununa gelmeyin"

İsmail kaptan adlı bir diğer kullanıcı ise sağduyu çağrısı yaparak, "Yorumları okuyorum da ne kadar çok ölüm ve kan istiyorsunuz. Yanlış olduğuna inandığınız bir durum varsa mahkeme var. İslam'ın terörü desteklemediğini en geri zekâlı dahi bilir. Art niyetli kimselerin oyununa gelmeyin" dedi. Sacid NESİL isimli sosyal medya kullanıcısı ise, "Değerlerine sahip çıkan milletin tepkisini görünce her zamanki gibi en iyi yaptığınız şeyi yapmaya başladınız: iftira, kumpas ve darbe çığırtkanlığı" şeklinde yorum yaptı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler